Mai mult de jumatate din dosarele de candidatura pentru ocuparea posturilor de conducere la Agentia Nationala de Integritate (ANI) au fost respinse, printre acestea aflandu-se si cel al sefului Transparency International Romania, Victor Alistar. Din
Mai mult de jumatate din dosarele de candidatura pentru ocuparea posturilor de conducere la Agentia Nationala de Integritate (ANI) au fost respinse, printre acestea aflandu-se si cel al sefului Transparency International Romania, Victor Alistar. Din cele 28 de dosare depuse la Consiliul National de Integritate (CNI), numai 13 au fost validate, restul de 15 fiind respinse din cauza unor lipsuri de forma sau fond.
"Dosarele cu candidaturile care nu au fost complete sau documentele respective nu au fost legalizate au fost lovite de nulitate si nu s-au acceptat", a explicat, la finalul sedintei de ieri, presedintele CNI Nicu Marcu. Membrii Consiliului au discutat timp de aproape doua ore pe marginea propunerilor formulate de comisia de organizare a concursului pentru sefia ANI. Comisia a propus admiterea a 13 dosare de candidatura - considerate complete - si respingerea altor 15 dosare, pe motiv ca nu contineau toate documentele solicitate, ori pentru ca unii aspiranti nu indeplineau cerintele privind studiile. Mai multi membri ai CNI au apreciat ca dosarele care sufereau doar mici lipsuri de forma nu trebuie tratate la fel de exigent ca si cele care aveau probleme de fond. In acelasi timp, au existat voci care au cerut amanarea datei validarii, astfel incat candidatii sa poata sa-si completeze, intre timp, dosarele.
Sase pentru presedintie
In cele din urma, plenul CNI a decis sa-i trateze pe toti candidatii "uituci" sau "neseriosi" cu aceeasi unitate de masura, iar dosarele incomplete au fost respinse in bloc. Intre acestea si dosarul sefului Transparency International Romania, Victor Alistar, care nu continea copia legalizata a cartii de identitate, ci doar o copie xerox a documentului.
Cei respinsi pot contesta decizia CNI. Lista candidatilor pentru ocuparea postului de presedinte al ANI a fost serios subtiata, dintre cei 14 inscrisi ramanand in cursa numai sase. Acestia sunt: Chihaia Ion, Danescu Ion, Dramba Lucian, Duguleana Liliana, Dragoi Ilie si Sandu Oana. Lupta pentru ocuparea postului de vicepresedinte al Agentiei se va da intre Kozsokar Gabor - fost judecator al Curtii Constitutionale, Garlasteanu Ion, Dumitrascu Agripina, Braun Vasile, Tatut Mihai, Radu Constantin Catalin si Macovei Alexandru Catalin. (Ovidiu BANCHES)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.