In Rebublica Sud Africana a fost gasit luni un diamant de doua ori mare mare decat celebrul "Cullinan", care are greutatea de 3106 carate si care impodobeste coroana regala britanica, informeaza topnews.ru.  PRESUPUNERI. Greutatea diam

In Rebublica Sud Africana a fost gasit luni un diamant de doua ori mare mare decat celebrul "Cullinan", care are greutatea de 3106 carate si care impodobeste coroana regala britanica, informeaza topnews.ru.  PRESUPUNERI. Greutatea diamantului gasit ar trebui sa aiba 7000 carate, adica 1,5 kg. Pana in prezent greutatea acestuia nu a fost comunicata oficial, astfel ca nici valoarea de piata a acestuia nu se cunoaste. Celebrul diamant a€žCullinan" a fost gasit acum 100 de ani, tot in Africa, in apropiere de Pretoria. Acest diamant a fost gasit in provincia Nord-Vest a Africii de Sud. Nici despre compania care a facut descoperirea si nici despre mina din care a fost extras autoritatile nu au oferit vreun detaliu. Totul este tinut in cel mai stricta secret. In cel ami scurt timp vor fi facute masurari ,cantarirea diamantului si fotografierea lui. Abia apoi se va decide soarta pe care o va avea. CELEBRU. Cullinan a fost facut cadou de catre conducerea Republicii Transvaal regelui Edward al VII-lea, in semn de recunostinta pentru acordarea suveranitatii coloniei dupa razboiul anglo-bur. Peste cativa ani acest diamant a fost taiat in noua mari briliante si 96 de briliante mai mici. Dintre acestea, cel mai mare este a€žCullinan I" care are forma de para si are 530,2 carate. El este cunoascut si sub denumirea "Steaua Africii" si impodobeste sceptrul monarhului britanic. Al doilea este "Cullinan II", de 217,4 carate, si impodobeste coroana britanica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.