Legea investitiilor va fi discutata de Guvern in luna noiembrie, iar cea mai importanta prevedere a proiectului de act normativ se refera la garantarea de catre stat a contractului dintre autoritatea publica locala si investitor, pentru a exclude pos
Legea investitiilor va fi discutata de Guvern in luna noiembrie, iar cea mai importanta prevedere a proiectului de act normativ se refera la garantarea de catre stat a contractului dintre autoritatea publica locala si investitor, pentru a exclude posibilitatea unor interpretari gresite, informeaza Mediafax.
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a aratat, ieri, ca actul normativ va contine prevederi privind semnarea unui contract intre investitor si autoritatea publica locala unde va fi realizata investitia, actul fiind garantat de catre stat. "Legea descrie un contract clar intre investitor si autoritatea publica locala in cazul investitiilor mai mari de un milion de euro. Contractul va fi garantat de stat in felul urmator: un corp tehnic va asista cele doua parti. Corpul este componenta a unui grup interministerial, care va hotari acordarea unei facilitati pentru investitor in limitele legii ajutorului de stat, astfel ca investitorul are garantia ca nu exista in contract elemente care vor fi gresit interpretate", a spus Ciocanea. El a apreciat ca prevederile legii ofera un plus de credibilitate. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.