Justin Timberlake si actorii Zac Efron si Sophia Bush stirnesc cele mai multe pasiuni in rindul tinerilor de peste Ocean. Ei au fost preferatii la editia din acest an a Premiilor Teen Choice.

Filmul „Piratii din Caraibe: La capatul Lumii" si cintaretul american Justin Timberlake au obtinut printre cele mai multe distinctii la cea de-a saptea editie a Premiilor Teen Choice. Festivitatea a fost transmisa in direct duminica seara prin reteaua de televiziune Fox de la Amfiteatrul Gibson din studiourile Universal de la Hollywood. Distinctiile adolescentine pentru cele 30 de categorii nu au forma unor statuete, ci sint niste placi de surfing in toata regula. Nominalizarile au inclus categorii obisnuite de tipul Cea mai buna comedie sau Cel mai bun actor debutant, dar si categorii ludice: Cel mai „isteric" actor sau Cel mai bun sarut frantuzesc. Toate acestea au fost votate online de tinerii americani consumatori de entertainment.

Unul dintre cele mai apreciate filme pentru adolescenti s-a dovedit a fi musicalul „High School Musical 2", premiat la sectiunea de film pentru televiziune. Pelicula a fost realizata in studiourile Disney Channel si a avut un succes nebun, bucurindu-se de 17 milioane de spectatori, informeaza Reuters. Interpretul rolului principal din acest musical cu liceeni, Zac Efron, s-a ales cu rivnitul premiu pentru Cel mai atractiv actor. „«High School Musical» a pornit acum doi ani, iar noi am ajuns aici doar datorita voua", a spus chipesul artist, stirnind tipetele fetelor din audienta.

Un alt idol al adolescentelor este Justin Timberlake, cistigatorul marelui premiu Teen Choice. Chiar daca se afla in turneu, interpretul hitului „What Goes Around… Comes Around" a tinut sa multumeasca fanilor printr-o transmisiune video din localitatea Winnipeg. „Am acum o casa plina cu placi de surfing de la Teen Choice. Dar nu le las sa se invecheasca, ci le folosesc pe rind. Acum voi avea si mai multe zile de mers la surf", a glumit Timberlake.

Tinara actrita Sophia Bush a fost revelatia Oscarului adolescentin. Interpreta din horrorul „The Hitcher" s-a ales cu trei premii, pentru Cea mai rapida ascensiune, Cea mai buna actrita si pentru comedia romantica „John Tucker Must Die". Totusi, cel mai aplaudat star a fost John Travolta, care la cei 53 de ani a obtinut prelungi ovatii din partea audientei de 6.000 de persoane, relateaza Associated Press. Cistigatorul premiului pentru comedia muzicala „Hairspray - Intrigi de culise" a anuntat ca va juca intr-un serial lansat pe vremea bunicilor fanilor din sala, mai precis in „Dallas" care va fi transformat intr-o comedie. „Daca producatorii vor fi de acord cu forma actuala a scenariului, ne asteptam ca din ianuarie sa incepem filmarile", a spus Travolta, noul J.R. Ewing.

Titlul pentru Cea mai buna cintareata a fost obtinut de Fergie, artista care va concerta la Bucuresti la jumatatea lunii septembrie. Solista de la Black Eyed Peas nu s-a multumit sa interpreteze hitul „Big Girls Don’t Cry", ci a declarat audientei cu o sinceritate surprinzatoare: „Acest premiu nu este platit si nici nu este obtinut ca un contraserviciu. Este un premiu oferit chiar de voi", a spus cintareata in timp ce-si inhata placa de surf. Pe scena de la Teen Choice 2007 au cintat Avril Lavigne, Kelly Clarkson si Shop Boyz, iar printre premianti s-au mai numarat actorii Johnny Depp, Shia LaBeouf (tinarul erou din „Transformers"), dar si cintaretii Rihanna, Akon sau Timbaland.

Tinerii cinefili se tin la curent prin televizor si cu ajutorul prietenilor Mai mult de un sfert dintre tinerii din intreaga lume se duc la film in weekendul premierei si aproape jumatate dintre ei ajung sa vada filmul in primele doua saptamini de difuzare, arata un studiu al companiei OTX, in colaborare cu site-ul eCrush, citat de NewsIn. Cercetarea condusa la nivel mondial mai arata ca 61% dintre tineri afla de noile filme din spoturile tv sau de la prieteni, 46% au ca sursa trailerele de la cinema si abia 15% afla despre ultimele pelicule de pe site-urile de divertisment. Totodata, ponderea adolescentilor care descarca filme de pe Internet este sub cinci procente.

Fotografii de la decernarea Premiilor Teen Choice 2007 pot fi vazute pe www.cotidianul.ro/select