Persoanele fizice si firmele vor trebui sa asigure locuintele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, a declarat Laszlo Borbely (foto), initiatorul legii. Potrivit unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern, valoarea asigurar
Persoanele fizice si firmele vor trebui sa asigure locuintele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, a declarat Laszlo Borbely (foto), initiatorul legii. Potrivit unui proiect de lege aprobat ieri de Guvern, valoarea asigurarii este intre 10.000 si 20.000 de euro, in functie de materialele de constructie folosite, iar primele anuale ce vor fi platite de fiecare proprietar vor varia intre 10 euro pentru cladiri din caramida nearsa si 20 de euro pentru casele din beton armat, metal sau lemn.   PREVEDERI. Legea se va aplica atat apartamentelor din blocuri, cat si locuintelor sociale, de serviciu, de interventie, de necesitate, de protocol si caselor de vacanta. Daca v-ati cumparat locuinta prin leasing financiar si institutia financiara apare ca proprietar al acesteia, tot dumneavoastra trebuie sa achitati polita. Indiferent de numarul coproprietarilor unei cladiri, va fi incheiat un singur contract, iar valoarea primei se imparte proportional intre acestia. Asigurarea nu acopera anexele gospodaresti si dependintele, si nici bunurile din interiorul casei. Prima de asigurare trebuie achitata integral, iar pentru persoanele care beneficiaza de ajutor social, aceasta va fi platita din bugetele locale. Cei care nu isi asigura casele vor fi amendati cu o suma cuprinsa intre 100 si 500 de lei. In Romania exista 8,5 milioane de locuinte ce vor trebui asigurate. (D.I.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.