Social democratii sint invitati la dialog cu speranta ca vor renunta la motiune.

Vicepresedintele executiv al UDMR, ministrul Dezvoltarii, Borbely Laszlo, a declarat simbata, la Sibiu, ca anuntul PSD de a depune o motiune de cenzura i se pare Ącurios", pentru ca s-a facut fara nici un fel de discutii prealabile, Uniunea fiind dispusa sa dezbata si acum problemele care exista. In opinia lui Borbely, PSD trebuia sa discute inainte de a vorbi de motiunea de cenzura cu restul partidelor politice si sa spuna care sint problemele.

ĄDepunerea unei motiuni de cenzura nu este ceva iesit din comun, pentru ca este un exercitiu democratic, din acest punct de vedere nu e nimic anormal. Eu cred insa ca intr-o democratie parlamentara partidele care sint la guvernare, opozitia care are probleme si vrea sa introduca eventual o motiune de cenzura stau jos, discuta, partidul de opozitie spune care sint problemele, de ce vrea sa introduca aceasta motiune de cenzura, eu nici acum nu am inteles acest lucru din toate declaratiile colegilor de la PSD, in afara de faptul ca nu e o guvernare buna. Si dupa ce nu cad de acord asupra a doua, a cinci, a zece puncte sa schimbam programul de guvernare sau alte propuneri, atunci, da, este normal sa vina si sa introduca motiunea de cenzura", a afirmat Borbely intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, intrucit UDMR este partenera de coalitie si face parte din Guvern, alaturi de PNL, este disponibila pentru discutii legate de problemele care exista. ĄDeci facem aceasta oferta catre cei care vor sa introduca motiunea de cenzura si sa discutam concret care ar fi aceste probleme din cauza carora vor sa introduca motiunea de cenzura", a mai spus Borbely.

Cu toate acestea, Borbely Laszlo s-a declarat convins ca depunerea unei motiuni de cenzura in aceasta perioada ar reprezenta un element de instabilitate.