Un student al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", repartizat sa faca practica in judetul Constanta, a fost prins cu droguri intr-o discoteca din Mamaia. In urma acestui incident, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David
Un student al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", repartizat sa faca practica in judetul Constanta, a fost prins cu droguri intr-o discoteca din Mamaia. In urma acestui incident, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a cerut o ancheta interna la Academia de Politie.
Incidentul a avut loc in noaptea de vineri spre sambata. Eduard Marius Popescu (21 de ani) se afla, alaturi de alti doi tineri, in discoteca Mania din statiunea Mamaia, loc frecventat de consumatorii si detinatorii de droguri.
Toti se aflau sub influenta stupefiantelor pe care le consumasera, iar asupra celui care urma sa devina politist s-a gasit canabis. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anuntat ca Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta a organizat o actiune de prevenire si combatere a traficului si consumului de droguri in perioada sezonului estival pe litoralul romanesc. Conform celor comunicate de IGPR, in apropierea unui hotel din statiunea Mamaia au fost identificati trei tineri cu un comportament specific consumatorilor de droguri. Politistii antidrog i-au legitimat si perchezitionat pe cei in cauza, stabilind ca acestia sunt Eduard Marius Popescu, din Bucuresti, student la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", repartizat sa efectueze stagiul de practica la I.P.J. Constanta, Ranko Cristian C, de 18 ani, din Bucuresti, fara ocupatie, si Raluca Alina C, de 19 ani, din Focsani, judetul Vrancea, studenta. Asupra studentului la Academia de Politie a fost gasit un gram de cocaina. Continuand cercetarile, politistii antidrog s-au deplasat la hotelul unde era cazat studentul-politist, situat in statiunea Mamaia. In bagajele lui Eduard, politistii de la Antidrog au gasit doua pliculete de plastic continand aproximativ 1,5 grame de canabis pregatit pentru consum. Cei trei suspecti au fost condusi la Spitalul Judetean Constanta, unde, dupa recoltarea probelor biologice, s-a constatat ca acestia consumasera droguri.
Filat de cateva luni
Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru ZIUA ca Eduard Marius Popescu era in atentia politistilor de la Directia de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (DCCOA) de cateva luni. El era sub supraveghere de cand se afla in Bucuresti dupa ce oamenii legii primisera mai multe informatii despre inclinatia tanarului spre stupefiante. Filajul oamenilor legii a continuat chiar si dupa ce tanarul a fost repartizat in Constanta in practica. El facea parte din patrulele sub acoperire, imbracate in civil, destinate asigurarii linistii si ordinii publice pe Litoral. Dupa ce a fost prins cu droguri asupra sa, politistii au intocmit pe pe numele lui Eduard Marius Popescu un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri in vederea consumului propriu. Procurorul desemnat din cadrul Serviciului Teritorial Constanta al DIICOT a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate.
Ancheta interna
Incidentul de la Constanta a condus la declansarea unei anchete interne si la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza". Ministrul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Cristian David a reactionat, de altfel, la acest incident si a cerut conducerii Academiei de Politie detalii privitoare la pregatirea viitorilor politisti. "Faptul ca cei care urmeaza sa asigure ordinea si siguranta cetateanului, comit astfel de fapte imi arata ca mediul in care se pregatesc acestia nu este cel mai adecvat. Viitorul politist trebuie sa vegheze la linistea celor din jur si sa fie un model de conduita si de comportament in societate.
Academia de Politie trebuie sa fie un exemplu pentru tot ce inseamna structurile MIRA, pentru ca rolul acesteia este sa furnizeze oameni valorosi, capabili sa faca fata tururor situatiilor ce tin de siguranta cetateanului. Nu pot permite ca aceasta institutie sa devina pepiniera pentru infractori.i , a precizat ministrul Cristian David. Oficialul MIRA a cerut, in regim de urgenta, conducerii Academiei de Politie, detalii cu privire la modul de pregatire si cunoastere a studentilor. Politistii DCCOA au luat, deja, masuri de identificare a colegilor sau a personalului didactic care ar putea da informatii in plus despre inclinatiile tanarului spre droguri si de depistare a celor care ii furnizau stupefiantele. Totodata, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca Eduard Marius Popescu sa fi introdus si chiar consumat droguri in Academia de Politie. Surse politienesti au declarat ca in cazul studentului vor fi luate si masuri administrative, mergand pana la exmatricularea acestuia din unitatea de invatamant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.