Festivalul de la Sarajevo i-a adus regizorului Adrian Sitaru trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, iar scriitorului Razvan Radulescu, fonduri pentru noul sau proiect de film.

La Festivalul de Film de la Sarajevo, cinemaul romanesc a mai cules doua distinctii importante. Pelicula „Valuri", in regia lui Adrian Sitaru, a cistigat Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, dupa ce fusese recompensata cu Leopardul de Aur la Festivalul de la Locarno. Proiectul de film semnat de Razvan Radulescu si Melissa de Raaf, „First of all Felicia", a fost prezentat pe piata de coproductii CineLink si si-a adjudecat distinctia „Goteborg Film Festival Fund".

„Tinind cont de faptul ca filmul a luat Leopardul de Aur la Festivalul International de Film de la Locarno, ma asteptam sa iau acest premiu la Sarajevo, mai ales dupa ce am vazut filmele cu care concuram", a comentat Adrian Sitaru, dupa cistigarea premiului. „Au fost citeva scurtmetraje care au concurat si la editia de anul acesta de la Cannes. E foarte important pentru mine ca am luat aceste doua premii, mai ales ca «Valuri» e facut cu bani de la stat si ar fi fost pacat sa-i fi investit doar de dragul artei."

Scurtmetrajul lui Sitaru a fost mai bine primit de publicul de la Sarajevo decit de cel de la Locarno, a povestit regizorul, asta pentru ca cinefilii balcanici sint mai familiarizati cu situatiile prezentate in film. Povestea se desfasoara la mare, pe plaja, unde doi oameni sint pusi in situatii-limita. Un tiganus este rugat de o mama occidentala sa aiba grija de copilul sau. Un tata si sot plictisit flirteaza in mare cu aceeasi frumoasa straina, incercind sa o invete sa inoate. Insa povestea ia un alt curs atunci cind femeia dispare in valuri.