Raiffeisen mentine recomandarile referitoare la "vanzarea" actiunilor Rompetrol Rafinare si "pastrarea" actiunilor Petrom. Pentru Rompetrol, banca de investitii estimeaza o reducere a tintei de pret pe actiune cu 21%, in urmatoarele 12 luni, la 0,075
Raiffeisen mentine recomandarile referitoare la "vanzarea" actiunilor Rompetrol Rafinare si "pastrarea" actiunilor Petrom. Pentru Rompetrol, banca de investitii estimeaza o reducere a tintei de pret pe actiune cu 21%, in urmatoarele 12 luni, la 0,075 lei, in cazul in care se ia in calcul valoarea diluata a companiei - in caz contrar, Raiffeisen preconizeaza o crestere a titlurilor Rompetrol de 38% fata de nivelul actual, la 0,13 lei/actiune, se arata intr-un raport al Raiffeisen Centrobank, citat de Mediafax. Conform analistilor, exista cateva riscuri semnificative pentru companie - reducerea pretului petrolului, riscul valutar, de executie, precum si cel legat de reglementare, avand in vedere ca sectorul energetic este supus unor reglementari stricte. In cazul Petrom, banca de investitii confirma tinta de pret de 0,51 lei/actiune. "Desi credem ca liberalizarea pietei de gaze naturale si modernizarea sunt in prezent mai de actualitate decat in cazul INA, mentinem recomandarea de pastrare a actiunilor", se arata in raportul Raiffeisen Centrobank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.