Al doilea producator mondial de petrol si gaze naturale, grupul PetroChina Co. Ltd, vrea ca operatiunile sale externe sa acopere 10% din totalul productiei pana in 2010, fata de doar 5%-6% cat reprezinta momentan, a declarat vineri un oficial al comp
Al doilea producator mondial de petrol si gaze naturale, grupul PetroChina Co. Ltd, vrea ca operatiunile sale externe sa acopere 10% din totalul productiei pana in 2010, fata de doar 5%-6% cat reprezinta momentan, a declarat vineri un oficial al companiei, citat de Reuters, transmite Mediafax. Confirmand remarcile facute cu ocazia unui briefing pentru analisti de catre presedintele PetroChina, Jiang Jiemin, oficialul a precizat ca firma a descoperit cel putin 100 de milioane de tone de petrol la cele doua proiecte ale sale din Mongolia si Ciad, detinand si 400 miliarde de metri cubi de gaze naturale la zacamantul sau din Turkmenistan."In Kazahstan detinem un camp de trei mii de kilometri patrati. Acolo avem trei puturi care au descoperit indicii incurajatoare privind existenta de petrol si gaze naturale. Numele acestui camp este Hope", a declarat acest responsabil, care a preferat sa ramana anonim.PetroChina are deja proiecte in derulare in Kazahstan, Indonezia si Venezuela.Responsabilul chinez nu a precizat cum va fi masurata contributia de 10% din productie, insa analistii sunt de parere ca masurarea se va face prin calcularea castigurilor obtinute de divizia de explorare si productie a PetroChina.Briefingul lui Jiang a avut loc dupa afisarea rezultatelor financiare ale grupului chinez pentru primul semestru al 2007, care au depasit asteptarile analistilor prin majorarea profitului net, in ciuda faptului ca pretul la petrol a scazut in aceasta perioada.Jiang a mai dezvaluit si planurile legate de o noua conducta ce va traversa Asia Centrala, pe care PetroChina planuieste sa o construiasca pentru a transporta 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Turkmenistan catre China - cantitate reprezentand peste jumatate din consumul curent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.