Peste 60 de morti, sprijin logistic din 15 state si o recompensa de un milion de euro pentru prinderea celor suspectati ca ar fi aprins focurile. Acesta este cel mai recent bilant al dezastrului din Grecia.


Pompierii si echipele de s
Peste 60 de morti, sprijin logistic din 15 state si o recompensa de un milion de euro pentru prinderea celor suspectati ca ar fi aprins focurile. Acesta este cel mai recent bilant al dezastrului din Grecia.


Pompierii si echipele de salvare din Grecia par a se lupta cu un monstru mitologic caruia, la fiecare cap secerat, ii cresc alte trei. Eforturile uriase de a stinge un focar de incendiu sunt zadarnicite cand, din pricina secetei, a vegetatiei uscate si a vantului, izbucnesc altele, distrugand paduri, terenuri agricole si sate. In plus, grecii au reusit sa salveze in ultima clipa situl arheologic Olimpia, cu participarea pompierilor si a voluntarilor.


ELICOPTER ROMANESC. Autoritatile elene sunt sprijinite, in lupta cu flacarile, de pompieri si de echipe de interventie din mai multe state. Pentru stingerea incendiilor sunt deja in actiune avioane din Canada, Italia si Franta, precum si elicoptere provenind din alte state. Romania a trimis ieri un elicopter Mi-17, dotat cu un rezervor de apa. Aparatul, avand la bord un echipaj format din noua persoane, urma sa ajunga ieri-seara la Atena, dupa cum a declarat, pentru Mediafax, un consilier din cadrul Ambasadei elene la Bucuresti. In total, 40 de aparate de zbor straine le secondeaza pe cele grecesti in eforturile de a stinge incendiile. "Mai mult de jumatate din tara este in flacari. Avem de-a face cu un dezastru fara precedent in Grecia", a declarat, pentru BBC, purtatorul de cuvant al pompierilor. Pe fondul situatiei extrem de grave, tot mai multe voci pomenesc despre posibilitatea ca focul sa nu fi izbucnit intamplator. Din acest motiv, Guvernul de la Atena a stabilit recompense ce variaza de la 100.000 la un milion de euro pentru informatii ce ar duce la prinderea persoanelor care se fac vinovate de aprinderea deliberata a focurilor. "Recompensa va depinde, de la act la act, de numarul victimelor ucise sau ranite grav si de proportia distrugerilor", se arata intr-un comunicat al Executivului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.