Trustul Sistema, care detine pachetul majoritar de actiuni la MTS a confirmat ca operatorul este interesat de companii de telefonie mobila din statele ex-sovietice.
"In prezent suntem in discutii cu cateva companii care isi desfasoara activitat
Trustul Sistema, care detine pachetul majoritar de actiuni la MTS a confirmat ca operatorul este interesat de companii de telefonie mobila din statele ex-sovietice.
"In prezent suntem in discutii cu cateva companii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul fostelor state URSS., K-Telecom ne intereseaza si ar putea fi o solutie", a precizat purtatorul de cuvant al Sistema, Kirill Semenov.
Operatorii de telefonie mobila din Rusia sunt intr-o competitie acerba pentru a intra pe pietele de telefonie din tarile ex-sovietice, unde numarul posesorilor de celulare este redus, iar piata are potential de crestere.
Cotidianul rus Vedomosti noteaza ca rata de penetrare a telefoniei mobile in Armenia, o tara cu 3.2 milioane de locuitori, este de 50%, in timp ce in Rusia ajunge la 110%. Acelasi ziar mai scrie, citand analisti ai pietei de telecom, ca valoarea companiei armene ar putea ajunge la 600 milioane dolari.
K-Telecom si-a lansat serviciile mobile in 2005, iar in prezent are un milion de clienti. Conform Vedomosti, compania este controlata de grupul libanez Fattouch. Anul trecut, Vimpelcom, principalul rival al MTS, a cumparat pentru 488 milioane dolari al doilea operator de telefonie mobila din Armenia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.