Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vandut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. Omul de afaceri a devenit astfel cel mai bogat rom
Dinu Patriciu, presedintele si proprietarul grupului Rompetrol, inregistrat in Olanda, a vandut 75% din actiuni, pentru 2,7 miliarde de dolari, companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan. Omul de afaceri a devenit astfel cel mai bogat roman, depasind averile estimate ale primilor doi clasati in top 300 Capital, Ion Tiriac si Iosif Constantin Dragan. Firma elvetiana Rompetrol Holding va pastra 25% din actiunile grupului Rompetrol, iar Patriciu va ramane in continuare presedinte si director general. El a declarat ca va utiliza banii incasati in principal pentru finantarea unor proiecte in petrol, imobiliar si mass-media. Fundatia Energie Vie va avea un fond de 100 de milioane de dolari pentru burse in strainatate. Pentru reusita sa in afaceri, Jurnalul National il declara pe Dinu Patriciu "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.