Fosta sportiva sustine ca este o simpla speculatie cooptarea sa in stafful PNLLiberalii au anuntat, prin vocea sefului de campanie a PNL pentru euroalegeri, Dan Motreanu, ca vor sa formeze un staff de sustinere a listei Partidului Liberal pentru alegerile din noiembrie, alcatuit din personalitati marcante ale vietii publice romanesti, Nadia Comaneci fiind una dintre acestea. Reactiile adversarilor politici au fost dure, Nicolae Vlad Popa (PLD) declarind ca „ne facem de rusine daca intram in PE cu ajutorul unor cintareti sau sportivi", in timp ce Raluca Turcan a avertizat ca Nadia Comaneci „nu poate fi confiscata" de un partid politic. Nadia insasi a tinut sa linisteasca spiritele, declarind intr-un interviu exclusiv pentru Cotidianul ca ea este interesata de sport si de familie, nicidecum de politica.

Nadia, vei intra in politica?

Oficial, pe mine nu m-a contactat nimeni de la nici un partid.

Si totusi, PNL a anuntat ca isi doreste sa faci parte din stafful lor. Te tenteaza?

Este o speculatie. Am spus-o si o repet: eu nu sint interesata de politica. Nu ma intereseaza nici un partid. Daca mi se propune sa fac ceva pentru imaginea Romaniei, dar ca sportiva Nadia Comaneci, accept cu placere. Multi politicieni doresc sa ne coopteze in rindul lor, dar trebuie sa acceptam si noi, ceea ce nu este cazul in aceasta situatie.

Se zvoneste ca saptamina aceasta urmeaza sa ai o intrevedere cu premierul Tariceanu.

Se poate, deocamdata nu este programat nimic. Daca ma va invita la Palatul Victoria sa stam de vorba, voi merge. Dar ca sportiva Nadia Comaneci. Am fost la dinsul impreuna cu Ilie Nastase si inainte de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Am cautat impreuna modalitati prin care noi - eu, Ilie si alti fosti sportivi de renume - sa facem imagine Romaniei in lume.

Te-ai intilnit cu Hagi. Ai discutat despre problemele cu care se confrunta in prezent la Steaua?

Gica mi-a zis ca este foarte multumit sa lucreze la Steaua, iar pentru mine asta e de-ajuns. Daca el este fericit acolo, eu nu pot decit sa ma bucur pentru el. Nu ma pricep la fotbal si nu vreau sa intru in polemici cu nimeni. Deci nici cu Gigi Becali, care m-a inteles gresit. Cind am vorbit despre Hagi, eu m-am referit la omul si prietenul meu Hagi, nu la antrenorul echipei Steaua.

Ce mai face Gogosel?

Creste. A inceput sa priceapa o gramada de lucuri. Il intreb unde este ceasul si mi-l arata. Eu vorbesc cu el in limba romana, iar Bart in engleza. Intelege ambele limbi. Acum, cit sint plecata, vorbim prin intermediul skype-ului. Imi aude vocea si nu intelege de ce nu sint linga el.