Palma de Mallorca este capitala provinciei si comunitatii autonome Insulele Baleare (Iles Balears) din Spania. Are in jur de 350.000 locuitori, aproape jumatate din populatia totala a insulei Mallorca. Palma de Mallorca este o importanta statiune bal
Palma de Mallorca este capitala provinciei si comunitatii autonome Insulele Baleare (Iles Balears) din Spania. Are in jur de 350.000 locuitori, aproape jumatate din populatia totala a insulei Mallorca. Palma de Mallorca este o importanta statiune balneara.Mallorca este cea mai mare dintre insulele Baleare, situata intre Ibiza si Menorca, in bazinul Marii Mediterane. Capitala insulei este Palma de Mallorca, cunoscuta mai ales ca destinatie turistica situata in partea de sud-vest a insulei, intr-un golf. Orasul este puternic marcat de trecutul sau istoric, martori fiind caracterul vechi al monumentelor si edificiilor istorice. Intreaga insula se bucura de o mare varietate: de la coastele si golfurile marginite de palmieri pana la lanturile muntoase din interiorul insulei cu inaltimi de pana la 1.500 metri.Mallorca este cea mai populara insula spaniola, atragand milioane de vizitatori in fiecare an. Situata la 209 km de Barcelona si la 145 km de Valencia, Mallorca dispune de o coasta de 500 km. Insula este un veritabil paradis, partea nordica fiind mai abrupta, iar cea sudica oferind plantatii de maslini si migdali, intercalati de mori de vant. Nisipurile aurii ale insulei sunt vestite, iar plajele sunt adorate de turistii aflati in cautare de soare si relaxare. In partea nordica a insulei se gasesc stanci abrupte, iar pe cea sudica plaje lungi de multi kilometri cu nisip fin. Printre plajele cele mai aglomerate in plin sezon se afla Ca'n Pastilla, El Arenal, Cala Mayor, Sant Agustí, Magaluf - cea mai mare plaja de pe coasta Calvia, Cala de San Vicente - o plaja inconjurata de pini. In plus, viata de noapte de pe insula este foarte dinamica, mai ales in Playa de Palma, statiune aflata la 10 minute de Palma. Clima este tipic mediteraneana, vara este cald si uscat, iarna este racoare, cu multe ploi. Traditie bogata in arta si obiecte de artizanat traditionale Zona este renumita pentru broderiile de mana, lemnul de maslin sculptat, fierul forjat, obiectele de sticla suflata, obiectele din palmier si rafie, perlele artificiale, ceramica, pantofii lucrati manual si bijuterii excelente. Insula a fost cucerita de-a lungul timpului de fenicieni, cartaginezi, romani, mauri sau corsari spanioli. Cele mai multe constructii si monumente de pe insula dateaza din epoca de aur (1276-1344), cat a durat domnia regelui de Aragon. Aici gasim orasele tipice spaniole cu arhitectura gotica, plantatii de maslini si vechile mori de vant. Orasul Palma, asezat in trepte pe coasta golfului, este unul dintre punctele de atractie turistica de faima mondiala. Obiective turistice in Mallorca Magazinul de perle de cultura al fabricii din Manacor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.