Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Jozsef Birtalan, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, inlocuindu-l pe Iuliu Winkler, care a demisionat la inceputul lunii august, dupa ce a devenit mini
Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Jozsef Birtalan, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, inlocuindu-l pe Iuliu Winkler, care a demisionat la inceputul lunii august, dupa ce a devenit ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Consiliul de Supraveghere al Fondului este format din Alexandru Paunescu - presedinte, Ingrid Zaarour - presedinte la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, Emanoil Negut - secretar de stat Autoritatea de Control a Guvernului, Catalin Doica - secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor, Mircea Ursache - presedinte director general al WTC Bucuresti si Bogdan Hutuca, vicepresedinte la Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Paunescu a declarat ca a primit in aceasta saptamana ordinul ministrului Economiei si Finantelor de numire a lui Jozsef Birtalan in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea. Membrii Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea va trebui sa fie validati de catre Adunarea Generala a Actionarilor. Jozsef Birtalan a mai fost membru in Consiliul de Administratie al Romtelecom (ianuarie 1998-ianuarie 1999), in Consiliul de Administratie al Bancii Comerciale Romane (octombrie 1999-aprilie 2004), ulterior in Consiliul de Supraveghere al BCR (aprilie 2004-octombrie 2006), din partea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Actionarii Fondului Proprietatea vor discuta, in 25 septembrie, modificarea actului constitutiv, una dintre prevederi fiind administrarea societatii intr-un sistem dualist, de catre un directorat sub autoritatea Consiliului de Supraveghere format din sapte membri, pana la selectarea societatii de administrare.Fondul a fost infiintat la sfarsitul anului 2005, pentru a plati daune persoanelor ale caror bunuri au fost confiscate in timpul regimului comunist si care nu mai pot fi despagubite in natura. Statul detine aproximativ 97% din actiunile Fondului Proprietatea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.