In cadrul forului european de la Alpbach (Austria), Marian Lupu, presedintele Parlamentului Moldovei, a subliniat ca dupa aderarea Romaniei la UE, pentru Moldova s-a ridicat o noua cortina de fier. Vizele de calatorie sunt principala durere a m

In cadrul forului european de la Alpbach (Austria), Marian Lupu, presedintele Parlamentului Moldovei, a subliniat ca dupa aderarea Romaniei la UE, pentru Moldova s-a ridicat o noua cortina de fier. Vizele de calatorie sunt principala durere a moldovenilor.   Impresia multora dintre cetatenii Republicii Moldova este aceea ca, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, a aparut o 'noua cortina de fier', a declarat presedintele parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, la forumul european de la Alpbach (landul Tirol), din vestul Austriei, informeaza agentia austriaca de stiri APA. LIBERTATE. Pentru ca inainte de aderarea Romaniei la UE nu exista obligativitatea vizei, iar dupa 1 ianuarie Romania a introdus aceasta obligativitate, 'multi moldoveni au senzatia unei izolari totale', a declarat duminica Lupu. Intre 100.000 si 200.000 de cetateni moldoveni poseda actualmente cetatenia romana, a spus presedintele parlamentului din Republica Moldova, adaugand ca acestia pot calatori in UE fara multe probleme. Potrivit APA, desi locuitorii Republicii Moldova sunt in majoritate romani, Chisinaul nu are in plan acordarea dublei cetatenii tuturor locuitorilor republicii. Republica Moldova are in vedere o aderare la UE in mod traditional, dat fiind ca 70 la suta dintre cetatenii sai sunt in favoarea integrarii europene a tarii lor. Lupu s-a plans insa ca obstacolele puse in calea aderarii de noi state la UE sunt din ce in ce mai mari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.