Firma Bel Rom Cinci SRL, care vrea sa ridice un supermarket REAL la Bacau, sfideaza legile statului roman. Desi a fost amendata de mai multe ori pentru ca a inceput constructia fara autorizatie, iar Inspectoratul de Stat in Constructii Bacau a dispus
Firma Bel Rom Cinci SRL, care vrea sa ridice un supermarket REAL la Bacau, sfideaza legile statului roman. Desi a fost amendata de mai multe ori pentru ca a inceput constructia fara autorizatie, iar Inspectoratul de Stat in Constructii Bacau a dispus incetarea lucrarilor, societatea si-a vazut in continuare de treaba, ignorand toate avertismentele. Zilele trecute, muncitorii firmelor angajate sa ridice supermarketul munceau de zor, ridicau ziduri. "Aveau ordin de incetare a lucrarilor si totusi au continuat sa lucreze. Au termen pana la 31 august 2007 sa obtina avizele. Cand expira acest termen, o sa facem din nou un control si dupa aceea vom face si plangere penala, deoarece s-a lucrat fara autorizatie", a declarat Adrian Sichitiu, inspector-sef la Inspectoratul de Stat in Constructii Bacau. Reamintim ca primarul Romeo Stavarache a tolerat faptul ca pe o suprafata de 11 hectare, la iesirea din Bacau, se ridica un supermarket fara autorizatie de constructie, deoarece firmele angajate sa ridice constructia sunt patronate de prieteni ai primarului, membri ai PNL. Cladirea ar trebui ridicata la iesirea din Bacau, spre Bucuresti, la marginea drumului national si, inainte de obtinerea autorizatiilor, sunt necesare o serie de avize de la Inspectoratul General al Politiei Romane si de la Administratia Nationala a Drumurilor. Aceste avize sunt solicitate deoarece investitorul vrea sa faca doua sensuri giratorii la distante scurte pentru a asigura un flux al clientilor. Specialistii spun ca proiectul nu poate fi avizat, prin zona trec de zilnic 5000 de masini, iar cele doua sensuri giratorii ar bloca circulatia. In plus, hotararea Consiliului Local Bacau prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal, documentul care ar trebui sa stea la baza eliberarii autorizatiei de constructie, ar putea fi anulata de instanta. Consiliul Judetean Bacau a solicitat anularea acestei hotarari pentru ca nu i s-a cerut avizul, asa cum prevede legea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.