Autoritatile locale anunta demararea unor investitii private in valoare de 140 milioane euro  Investitorii straini mizeaza pe potentialul comercial al Devei. Potrivit primarului Mircia Muntean, in cel mult un an de zile, in apropierea orasului v
Autoritatile locale anunta demararea unor investitii private in valoare de 140 milioane euro Investitorii straini mizeaza pe potentialul comercial al Devei. Potrivit primarului Mircia Muntean, in cel mult un an de zile, in apropierea orasului vor fi construite doua zone comerciale, practic cele mai mari investitii private realizate pana acum la nivelul intregului judet Hunedoara. Deva intra astfel in topul localitatilor din tara cu cele mai multe spatii comerciale. Primul complex comercial cuprinde magazine Metro, Obi si Real si va fi dat in folosinta la mijlocul lunii decembrie, anunta autoritatile orasului. Valoarea investitiei este estimata la peste 70 de milioane de euro, iar terenul a costat, in medie, 70 de euro pe metru patrat, fiind achizitionat tot de la persoane fizice. Hipermarketul Real din Deva va fi unul dintre cele mai mari magazine din tara si se va intinde pe o suprafata construita de 26.302 metri patrati. Noul magazin Metro va fi construit pe o suprafata de 11.311 metri patrati, iar Praktiker va avea o suprafata de 7.254 metri patrati, potrivit planului urbanistic de detaliu. Complexul va avea in total peste 1.300 locuri de parcare si va include o suprafata propusa pentru locuinte colective de serviciu. Complex comercial si hotel de lux, gata pana in iunie 2008 Pentru al doilea proiect si-au aratat interesul reprezentantii Carrefour, BauMax si Bricostore. Primarul Mircia Muntean a anuntat ca cei trei jucatori vor investi 68 milioane euro pe piata din Deva, iar hipermarketurile vor fi construite pe o suprafata de 16 hectare. Terenul a fost achizitionat de la persoane fizice, iar un metru patrat a costat, in medie, 50 de euro."Pe langa complexurile comerciale va fi construit si un hotel marca Ibis, de patru stele, cu 400 de locuri de cazare", a declarat primarul Devei. El a explicat ca, la inceputul acestei saptamani, reprezentantii investitorilor sunt asteptati sa ridice certificatul de urbanism, necesar pentru demararea lucrarilor. Acestea vor incepe imediat, iar termenul de finalizare este preconizat pentru data de 1 iulie 2008", a spus Muntean. BauMax Romania este subsidiara a grupului austriac de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare. Grupul se situeaza printre primele 15 lanturi europene de bricolaj. Jucatorii principali din piata de profil din Romania sunt Bricostore, care detine o retea de opt magazine in tara, si Praktiker, cu 17 magazine pe piata do-it-yourself. Grupul Carrefour este liderul european de pe piata de retail. Pe piata locala a deschis opt hipermarketuri, dintre care cinci numai in Bucuresti. Reteaua de magazine Metro Cash & Carry numara 23 de unitati in cele mai importante orase din tara. Real Hypermarket, divizia de vanzari cu amanuntul a grupului german Metro, a intrat pe piata romaneasca in 2006 si opereaza in prezent noua magazine in tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.