„Buna Dimineata, Romania!" cu Nora Dinca si Eugen Rusu. In weekend

Va zbateti pe uscat dimineata de weekend... nu va vede mai nimeni.

Din contra! Avem cafea, apa minerala, nu stam deloc pe uscat... „Nimeni" nu ne vede, intr-adevar. Cei care ne privesc pe noi sint oameni care apreciaza o stire de calitate, au umor, deci hotarit lucru nu au statut de „nimeni".

Cit de haiosi si destinsi sinteti intr-o dimineata de weekend?

Daca nici in weekend nu esti destins, cind sa mai fii?! Haiosi? Cu asta cam trebuie sa te nasti. Nu stim - si nici n-ar conta pentru ce facem la Realitatea TV - cit sintem de haiosi fiecare-n parte. Impreuna insa ni se intimpla des. Iar asta, datorita faptului ca venim cu placere la munca in diminetile de weekend si ca sintem foarte buni prieteni.

De ce se bilbiie Eugen? Cind pune intrebari naive Nora?

Eugen nu e bilbiit si nici Nora vreo naiva. Dar cine ar putea suporta atita perfectiune?! Si-n plus, n-am mai avea nici un haz, nu-i asa? (Pe de alta parte numele de familie al iubitei lui Eugen este Balba!)

Din ce fel de stiri e facuta lumea?

Lumea este facuta din si de oameni. Oameni care-si traiesc vietile, fiecare dupa putinte, dupa cum il duce capul sau dupa cum ii e scris. Stirile sint asadar precum oamenii si vietile lor, si bune, si rele. Motivul pentru care, in ultima vreme, pare sa fi crescut ponderea celor rele este probabil consecinta faptului ca prea multi oameni pe care nu-i prea duce capul, pentru ca asa le-a fost scris, au ajuns sa ingradeasca putirintele celorlalti.

In ce zi e bine sa traiesti toata viata?

Eugen: In ziua de salariu.

Nora: E bine sa traiesti bine in fiecare zi a vietii tale.

Cind era bine, pe vremea basmelor si legendelor sau acum pe vremea stirilor?

Unii traiesc ca-n basme si-acum. Altii ne servesc basme... Deci de basme nu ducem lipsa. Si cu legende ne putem mindri - unele inca in viata. Uite, chiar am avut una in platou - Nichita Mihalkov. ... Balauri cu noua capete avem, printese avem, Feti-Frumosi avem, Ilene Cosinzene, slava Domnului nu ne putem plinge... Vezi, avem de toate... Nu s-a schimbat nimic! Doar naratorii! Dar nu-i problema! Sint in mare forma. Ca e weekend!