CFR Infrastructura intentioneaza sa scoata la vanzare, la sfarsitul lunii septembrie, terenuri cu o suprafata de 140.000 mp din Bucuresti si Ploiesti pentru a plati, in octombrie, jumatate din cele 600 milioane lei pe care le datoreaza catre Electric
CFR Infrastructura intentioneaza sa scoata la vanzare, la sfarsitul lunii septembrie, terenuri cu o suprafata de 140.000 mp din Bucuresti si Ploiesti pentru a plati, in octombrie, jumatate din cele 600 milioane lei pe care le datoreaza catre Electrica. CFR Infrastructura are datorii catre Electrica de 482,8 milioane lei, datorii acumulate in perioada iunie 2005 - mai 2007, la acestea adaugandu-se penalitatile a caror valoare se ridica la 111,8 milioane lei. Directorul CFR Infrastructura, Constantin Manea, a declarat pentru NewsIn ca, din cele aproximativ 600 milioane lei datorii catre Electrica, 300 milioane lei are de recuperat de la CFR Calatori pentru taxa de utilizare a infrastructurii si pentru electricitate. "Ministerul Transporturilor a facut demersuri pentru suplimentarea de la bugetul de stat a subventiei pentru CFR Calatori cu 450 milioane lei, astfel incat sa ne poata plati cele 300 milioane lei. Speram sa fie aprobata suplimentarea dupa vacanta parlamentara", a mai spus Manea.Potrivit datelor CFR Infrastructura, compania are de recuperat de la operatorii nationali si privati de marfa si calatori aproximativ 389 milioane lei din care 348,4 milioane lei reprezinta taxa de utilizare a infrastructurii feroviare. Reprezentantii companiei au precizat ca operatorii privati si CFR Marfa isi achita la timp datoriile, CFR Calatori fiind compania cu cele mai mari datorii catre CFR Infrastructura. Directorul CFR Infrastructura, Constantin Manea, a adaugat ca la sfarsitul lunii septembrie va scoate la licitatie, prin Bursa Romana de Marfuri, terenuri cu o suprafata de 140.000 mp, apartinand CFR Infrastructura, situate in Bucuresti, zona fostei gari Cotroceni, in zona Garii de Nord, Giulesti si Orhideea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.