Jandarmeria Romana a cerut detalii in Italia, la Punctul National de Informare, cu privire la grupurile de fani care vor veni maine la meciul Dinamo-Lazio. Cererea lor vine in urma zvonurilor ca la Bucuresti vor sosi extremisti italieni, bulgari si
Jandarmeria Romana a cerut detalii in Italia, la Punctul National de Informare, cu privire la grupurile de fani care vor veni maine la meciul Dinamo-Lazio. Cererea lor vine in urma zvonurilor ca la Bucuresti vor sosi extremisti italieni, bulgari si irlandezi.

Mansa a doua a turului III preliminar al Ligii Campionilor, dintre Dinamo si Lazio, programat maine seara, pe Stadionul „National”, este un eveniment cu grad de risc maxim pentru fortele de ordine. “Irriducibili”, o factiune ultras din galeria romana, a anuntat ca se deplaseaza la Bucuresti. Ea este formata din indivizi foarte violenti, cunoscuti pentru orientarea rasista, antisemita si xenofoba. “Irriducibili” sunt sprijiniti financiar de gruparile de extrema dreapta din Italia, din randul lor facand parte cei care i-au injunghiat pe cei cinci romani inaintea meciului din Italia. Extremistii laziali nu vor veni singuri. Se pare ca ei vor fi insotiti de grupari de aceeasi factura din Bulgaria si Irlanda, carora li se vor adauga si cativa “admiratori” din Romania. Pericolul izbucnirii unor lupte de strada este mare, in condit iile in care ultrasii dinamovisti au anuntat ca ii vor razbuna pe cei injunghiati la Roma.

Lazio a scapat de suspendare dupa scandarile rasiste adresate de spectatorii de pe „Olimpico” lui George Blay, dar gruparea italiana este in pericol mare de a fi descalificata daca extremistii din galeria sa isi vor da in petec la Bucuresti. Aproximativ 200 de adepti ai rasismului, antisemitismului si xenofobiei, din cale afara de violenti, vor veni in Romania sa ii sustina pe “bianco-celesti” in confruntarea cu Dinamo. Ei formeaza gruparea “Irriducibili”, care este considerata vinovata pentru injunghierea celor cinci romani inaintea meciului tur de la Roma. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, forumurile site-urilor laziale, preluate de dinamomania.net, contin mesaje de sprijin din partea altor extremisti europeni, care promit chiar ca se vor deplasa la Bucuresti. Dintre acestia, cei mai temuti sunt huliganii bulgari, fani ai lui Levski Sofia, si irlandezi. Lazio nu duce lipsa de suporteri nici in Romania. Ei si-au procurat deja biletele la meci.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.