Fortele militare georgiene au deschis, vineri seara, focul impotriva unui avion care a incalcat spatiul aerian al Georgiei, autoritatile de Tbilisi sustinand ca aparatul ar fi venit dinspre teritoriul rus, dupa cum a indicat televiziunea georgiana Ru
Fortele militare georgiene au deschis, vineri seara, focul impotriva unui avion care a incalcat spatiul aerian al Georgiei, autoritatile de Tbilisi sustinand ca aparatul ar fi venit dinspre teritoriul rus, dupa cum a indicat televiziunea georgiana Rustavi-2. Autoritatile nu au putut oferi detalii suplimentare referitoare la incident, precizand insa ca o parte a padurii din defileul Kodori, din regiunea separatista Abhazia, era in flacari. Autoritatile abhaze au confirmat relatarile potrivit carora un avion s-ar fi prabusit pe teritoriul regiunii separatiste, afirmand, in schimb, ca nu detin informatii referitoare la provenienta aparatului de zbor. "Cel mai probabil a fost vorba despre un bombardier sau despre un avion de spionaj care a fost avariat si s-a prabusit in munti din motive pe care nu le cunoastem", a spus seful armatei din provincia separatista, Anatoli Zaitev, citat de Interfax. "Credem ca a fost vorba despre un avion georgian. Acesta a patruns ilegal in spatiul nostru aerian in repetate randuri, in trecut. S-a prabusit singur, nu l-a doborat nimeni", a declarat, la randul sau, ministrul de Externe abhaz, Serghie Samba, precizand ca, avionul ar fi venit dinspre Marea Neagra si s-a prabusit dupa doar doua minute intr-o regiune muntoasa din Abhazia. Moscova a respins acuzatiile georgiene, sustinand ca acestea reprezinta o noua provocare la adresa Rusiei. Tensiunile mai vechi dintre Georgia si Rusia s-au agravat in aceasta luna, dupa ce autoritatile de la Tbilisi au afirmat ca avioane militare rusesti au patruns in spatiul aerian georgian si ar fi lansat o racheta la 60 de kilometri de capitala georgiana. Racheta nu a explodat si nu au existat victime, dar incidentul a declansat o serie de acuzatii intre cele doua parti. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.