Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galati are in derulare 64 de proiecte de mediu in valoare totala de 53 de milioane de dolari. La sfarsitul acestei luni, compania va da in folosinta o instalatie de desprafuire in valoare de 7,5 milioane de dolari
Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galati are in derulare 64 de proiecte de mediu in valoare totala de 53 de milioane de dolari. La sfarsitul acestei luni, compania va da in folosinta o instalatie de desprafuire in valoare de 7,5 milioane de dolari, potrivit unui comunicat remis Mediafax.Acest proiect este al patrulea din programul de conformare convenit cu Garda Nationala de Mediu. Pana la finele lunii iulie 2007, compania a investit peste 19 milioane de dolari in proiectele de protectie a mediului incluse in programul de conformare. Dintre cele 13 obiective ale acestui program, compania a finalizat trei, alte opt sunt in diverse stadii de implementare, iar doua proiecte vor fi incheiate in 2008, se arata in documentul citat.ArcelorMittal Galati a trecut pe profit anul trecut, cu un castig net de 167 milioane lei, dupa ce in 2005 a avut pierderi de 161 milioane lei. In schimb, cifra de afaceri a scazut la 6,085 miliarde de lei, fata de 6,356 miliarde de lei in 2005. Legalitatea finalizarii fuziunii dintre Mittal si Arcelor se decide azi In cursul dupa-amiezii de astazi, instantele abilitate din Paris si Rotterdam vor lua o decizie asupra legalitatii Adunarii actionarilor Mittal Steel, care ii va permite producatorului de otel sa finalizeze fuziunea cu firma europeana Arcelor.Mittal Steel detine 94% din actiunile Arcelor, iar cei care detin restul titlurilor au depus, vineri, o plangere la un tribunal din Paris pentru a amana Adunarea actionarilor celui mai mare producator siderurgic din lume.O plangere asemanatoare a fost depusa, la un tribunal din Rotterdam, de fonduri de investitii care doresc oprirea fuziunii, intrucat sustin ca oferta propusa de Mittal nu este corecta. Actionarii Arcelor au acceptat preluarea grupului de catre Mittal Steel in schimbul a 26 miliarde de euro, dar detinatorii a 6% din capital nu au fost de acord cu oferta. Grupul siderurgic le-a oferit acestora in schimbul a fiecare sapte actiuni Arcelor, opt titluri ArcelorMittal, compania rezultata in urma preluarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.