Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul European, 37,1% dintre cetatenii care s-ar prezenta la urne ar vota cu PD, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), dat p
Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul European, 37,1% dintre cetatenii care s-ar prezenta la urne ar vota cu PD, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie (ATLE), dat publicitatii ieri.

Pe locul doi s-ar situa PSD - 24,1%, urmat de PNL - 9,8%, PNG - 6,7%, PRM - 6,1% si UDMR - 5,4%. Clasamentul se mentine si in cazul alegerilor pentru Parlamentul Romaniei, unde PD este tot pe primul loc, cu 38,1%, urmat de PSD - 23,8%, PNL - 9,7%, PNG - 6,9%, PRM - 6,5% si UDMR - 5%. Potrivit aceluiasi sondaj, pe primul loc in topul increderii se afla Traian Basescu, 45% dintre romani avand multa si foarte multa incredere in el. Pe locul doi se situeaza Gigi Becali, cu 32%, iar pe locul trei, la egalitate, Mircea Geoana si Theodor Stolojan cu cate 30%. Cat priveste viitoarele alegeri parlamentare ar trebui insa organizate cu sisitem de vot uninominal cred 80,6% dintre repondentii sondajului, in timp ce doar 10,3% prefera votul pe liste. 9,1% nu au stiut sau nu au raspuns la intrebare.


PENSII. Sondajul atle mai arata ca de legea privind cresterea pensiilor initiata de PSD au auzit 87% dintre cei intervievati, doar 13% raspunzand negativ. Dintre cei care au auzit de acest proiect, cei mai multi, 23,1%, cred ca principalul merit pentru adoptarea acestuia il are PSD, urmat de Guvern - 16,1% si presedintele Traian Basescu - 13,1%. Sondajul a fost realizat in perioada 15-20 august 2007, pe un esantion de 1.080 de persoane si are o eroare de +/_ 3%.  Raport de cercetare ATLE - august 2007 (ppt)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.