Flacarile nu dau nici un semn de domolire in Peninsula Peloponez, situata in sudul Greciei. Bilantul victimelor a trecut de 50 de persoane, iar incendiile de padure ameninta vestitul sit arheologic Olimpia.


Doar cativa kilometri mai desparteau ieri situl arheologic Olimpia de flacarile care au transformat Peninsula Peloponez intr-un veritabil crematoriu. Autoritatile au ordonat evacuarea a zeci de sate si incearca sa gaseasca solutii pentru sutele de oameni ramasi fara adapost. Bilantul victimelor este tot mai ingrijorator, ajungand ieri la 51 de morti, dupa estimarile date publicitatii de Ministerul elen al Sanatatii si citate de AFP. Majoritatea victimelor provin din localitatile Zacharo si Megalopolis. De altfel, ieri au fost anuntate trei zile de doliu national, in conditiile in care pe intreg teritoriul tarii s-a decretat stare de urgenta.


AJUTOR EUROPEAN. La lupta cu incendiile de padure izbucnite la sfarsitul saptamanii trecute iau parte 1.010 pompieri, asistati de 425 de militari si 16 avioane si elicoptere. Ei se straduiesc sa opreasca furia flacarilor care inghit nu doar sate si paduri, ci si culturi agricole. In curand, pompierii eleni vor primi un important sprijin din partea colegilor din alte tari. Spania, Suedia, Germania, Norvegia, Israel, Romania, Olanda, Slovenia si Serbia s-au oferit sa trimita aparate de zbor care sa contribuie la eforturile de stingere a incendiilor. Primele ajutoare au venit insa din partea Frantei si Italiei.