Andrei Pavel l-a invins in ultimul tur al calificarilor pe slovacul Lukas Lacko, cu 7-5, 6-4, asigurandu-si un loc pe tablou la ultimul turneu de Grand Slam al anului.     Prezent pentru a 11-a oara la US Open, Andrei Pavel a avut noroc
Andrei Pavel l-a invins in ultimul tur al calificarilor pe slovacul Lukas Lacko, cu 7-5, 6-4, asigurandu-si un loc pe tablou la ultimul turneu de Grand Slam al anului.     Prezent pentru a 11-a oara la US Open, Andrei Pavel a avut noroc la tragerea la sorti, urmand sa il intalneasca in primul tur pe germanul Dominik Meffert, un jucator fara o carte de vizita deosebita, care a trebuit si el sa treaca prin calificari. Cei doi nu s-au mai aflat niciodata fata in fata, insa, prin prisma palmaresului si a experientei, romanul porneste clar cu prima sansa.   COMPARATIE. La 33 de ani, Pavel ocupa locul 97 in clasamentul ATP, a castigat trei turnee la simplu si sase la dublu in 17 ani de cariera si a adunat aproape cinci milioane de dolari din premii. Meffert are 26 de ani si a debutat relativ tarziu in circuit, in 2005, dar nu s-a remarcat prin nimic. Prin simpla prezenta pe tablou, "cneazul" si-a asigurat deja 5 puncte ATP si 17.500 de dolari. Daca il va invinge pe neamt, el va primi 35 de puncte si 27.500 de dolari. Sansele sale de a-si egala recordul la turneul american, adica accederea in turul patru, performanta pe care a realizat-o in 2000 si 2004, sunt destul de mici. In turul secund el ar urma sa joace cel mai probabil cu croatul Ivan Ljubicic, al 12-lea favorit, care are un meci usor, cu belgianul Kristof Vliegen. Pe tabloul feminin sunt prezente doua jucatoare din Romania, Raluca Olaru, care urmeaza sa o infrunte pe Ashley Harkleroad (SUA), si Edina Gallovits, care lupta cu Severine Bremond (Franta).     Favoriti Principalii favoriti sunt Roger Federer si belgianca Justine Henin. Aflat in mare forma, elvetianul vizeaza a patra victorie consecutiva, performanta pe care nici un alt jucator nu a mai realizat-o in era Open, insa spaniolul Rafael Nadal si americanul Andy Roddick vor incerca sa-i incurce socotelile. Belgianca are si ea un titlu in palmares, castigat in 2003, iar anul trecut a jucat finala, pe care insa a pierdut-o in fata rusoaicei Sarapova.     Premii Organizatorii turneului ofera premii totale de 18.196.000 de dolari, care sunt impartiti in mod egal intre barbati si femei. Invingatorii la simplu vor incasa cate 1,4 milioane de dolari, iar finalistii - cate 700.000 de dolari. Noii campioni ar putea obtine si un bonus de un milion de dolari, cu conditia ca acestia sa fi castigat anterior circuitul US Open Series. La dublu, premiul pentru primul loc este de 400.000 de dolari, iar la dublu mixt - de 150.000 de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.