a€¢ audio  Cu toate ca traieste de multi ani in Los Angeles, la ea in casa se vorbeste numai in romana. Este foarte mandra de originea ei, iar daca ar fi sa picteze iubirea, ar colora-o mov regal, iar talentul galben fluorescent.
a€¢ audio  Cu toate ca traieste de multi ani in Los Angeles, la ea in casa se vorbeste numai in romana. Este foarte mandra de originea ei, iar daca ar fi sa picteze iubirea, ar colora-o mov regal, iar talentul galben fluorescent. "Micuta Picasso", cea care nu mai este deloc micuta, Alexandra Nechita, implineste astazi 22 de ani.

"Cu inima sunt alaturi de romani...""Sper ca pictura mea s-a schimbat o data cu trecerea anilor. Cred ca asta este intentia oricarui artist, in orice ar mediu ar activa. Tu ca persoana te schimbi cu timpul, si asta se vede si in munca ta. Sunt foarte bucuroasa pentru ca observ aceasta schimbare si vad faptul ca invat, progresez si devin matura. «Micuta Picasso» este numele care mi-a fost dat de media. Adevarul este ca nu mai sunt micuta... Conceptia mea despre pictura s-a schimbat foarte mult in ultimii patru ani pentru ca am studiat la Universitatea din Los Angeles. Arta trebuie implementata in copii de mici, la orice nivel social, economic, financiar. Toata lumea trebuie sa aiba acces la arta, sa invete istoria artei, sa-si poata developa ideea, principiul referitor la arta, indiferent de nivelul de educatie. Poate nu toata lumea poate sa o inteleaga complet, dar oricine poate sa o aprecieze. Prin munca mea din ultimii ani am incercat sa promovez aceasta idee.


Am fost crescuta prea bine ca sa dau atentie numai oamenilor cu nume mari. Am fost impresionata de oricine si-a putut rapi o jumatate de ora intr-o seara pentru a veni la un vernisaj al meu sau sa-mi trimita un mail de felicitare. Pentru mine acestea sunt bucuriile adevarate si ele pot veni de la imparati pana la oameni care au intrat din accident intr-o galerie. Sunt foarte norocoasa. Am avut oportunitati pe care unii oamenii nu le au in veci. Una dintre cele mai importante experiente a fost scoala. Pentru mine a fost foarte important sa fac acesti ani de facultate in L.A. Toti colegii mei sunt foarte talentati, foarte dedicati, foarte muncitori. Este foarte important sa fii inconjurat de oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine. Este o experienta pe care nu am mai trait-o pana acum. Prea mult nu pot sa sarbatoresc astazi, fiind inceput de saptamana. Voi merge la restaurantul meu favorit din Los Angeles, cu parintii, iubitul meu si cativa prieteni si apoi la discoteca. De la anul care incepe in viata mea imi doresc sa intru la programul de master. Apoi, in sfarsit voi termina cu studiile si o sa pictez toata ziua si toata noaptea. Abia astept!


Din suflet imi doresc sa ajung in Romania. Nu trece o saptamana fara sa nu ma gandesc la asta. Pentru mine este foarte important ca publicul roman sa stie ca nu pot fi atat de activa pe cat mi-as dori in comunitatea romana si ca imi doresc sa pot face si eu parte din scena sociala romaneasca. Cu inima sunt insa alaturi de ei!"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.