Timp de patru zile, orasul german Leipzig a gazduit cel mai important targ european destinat industriei jocurilor video. Piata mondiala a jocurilor video este estimata in prezent la peste 20 de miliarde de euro.


Daca la marile targur
Timp de patru zile, orasul german Leipzig a gazduit cel mai important targ european destinat industriei jocurilor video. Piata mondiala a jocurilor video este estimata in prezent la peste 20 de miliarde de euro.


Daca la marile targuri IT se constata o scadere a numarului vizitatorilor, iata ca la evenimentele dedicate industriei jocurilor video prezenta este intr-o crestere puternica. Pentru acest an, la Games Convention din Leipzig s-a inregistrat un plus de 30% la numarul de expozanti (din 30 de tari), iar pentru vizitatori se estimeaza un numar de 200.000, in crestere continua. Pretul unui bilet a fost de 40 euro/zi, iar un tichet pentru cele patru zile a costat 130 euro.  FILMharmonica Orchestra din Praga a interpretat bucati din coloane sonore ale unor jocuri precum Final Fantasy XI, StarCraft, New Super Mario Bros, Maniac Mansion: Day of the Tentacle, Metal Gear Solid 3: Snake Eater.


LANSARI. Cu prilejul targului, Microsoft a lansat in Europa Xbox 360 Elite, consola dispunand de un hdd de 120GB si de un conector HDMI pentru televiziune high-definition. Cu aceeasi ocazie, Rockstar Games au prezentat Midnight Club: Los Angeles pentru Xbox 360 si Playstation3 precum si un "tenis table" pentru Wii. Sony a fost una dintre cele mai "agitate" companii prezente, anuntand o multime de noutati, intre care: un serviciu de download video pentru PSP impreuna cu Sky, video chat si IM pentru PSP. De asemenea, un demo pentru PS3: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. De altfel, reprezentantii companiei au anuntat peste 270 de noi titluri pentru toate modelele de console, pana la Craciun. Blizzard a prezentat al doilea expansion pentru WoW: Wrath of the Lich King, precum si StarCraft II. Din partea Electronic Arts, cel mai asteptat moment a fost FIFA 08 pentru Playstation 3, dar au fost prezentate si Need for Speed Pro Street, Crysis, Medal of Honor Airborne, Boogie, The Simpsons, Skate and Rock Band.


ColectiePrintre atractiile editiei din acest an de la Convention Games s-a numarat si consola Atari Lynx. "Venerabilul" dispozitiv dateaza din anul de gratie 1989 si apartine colectionarului Rene Meyer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.