Vi se incinge telefonul mobil, cand e la incarcat? Aveti o baterie de tip BL-5C? Atunci informatiile care urmeaza s-ar putea sa va intereseze.


Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. din Japonia va suporta costurile directe as
Vi se incinge telefonul mobil, cand e la incarcat? Aveti o baterie de tip BL-5C? Atunci informatiile care urmeaza s-ar putea sa va intereseze.


Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. din Japonia va suporta costurile directe asociate cu notificarea din 14 august 2007 privind supraincalzirea acumulatorilor marca Nokia BL-5C fabricati de compania japoneza, a anuntat producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia, citat de Rompres. Aceasta decizie a fost luata de comun acord de cele doua companii, Nokia si Matsushita Battery Industrial.


RISC DE SUPRAINCALZIRE. Compania Nokia a anuntat la mijlocul lunii august ca unul dintre produsele sale, acumulatorul marca Nokia BL-5C, fabricat de compania japoneza Matsushita Battery Industrial, in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, prezinta risc de supraincalzire in timpul incarcarii, ca urmare a unui scurtcircuit, ceea ce face ca acumulatorul sa se disloce.


"Companiile Nokia si Matsushita au o relatie de afaceri de lunga durata si colaboreaza indeaproape pentru gestionarea acestei situatii," a declarat presedintele Matsushita Batttery, Masatsugu Kondo. Compania japoneza a fost de acord sa suporte costurile directe asociate cu notificarea, inclusiv, printre altele, costurile de logistica, cele legate de centrele de asistenta si costurile inlocuirii acumulatorilor, a mai spus presedintele Matsushita Batttery.


PRIORITATI. "Siguranta utilizatorilor, fiabilitatea si calitatea produselor Nokia reprezinta prioritatile noastre. Suntem foarte multumiti de buna colaborare intre Nokia si Matsushita. Impreuna intentionam sa oferim clientilor cele mai bune servicii de asistenta si sa reducem la minimum inconvenientele asociate cu aceasta notificare," a declarat Robert Andersson, seful diviziei Nokia Customer and Market Operations.


CUM SE PROCEDEAZA. Utilizatorii care detin acumulatori BL-5C ce fac obiectul acestei notificari pot solicita inlocuirea gratuita a acumulatorului. Pentru a stabili daca un acumulator cade sub incidenta prezentei notificari, utilizatorii pot accesa website-ul www.nokia.com/batteryreplacement sau pot contacta serviciul local Nokia de asistenta.


FURNIZORI. Nokia lucreaza cu mai multi furnizori pentru fabricarea acumulatorilor BL-5C, acestia fabricand in total peste 300 milioane acumulatori BL-5C. Avertizarea lansata de Nokia se aplica exclusiv unui numar de 46 milioane acumulatori fabricati de Matsushita in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, din randul carora s-au raportat la nivel global aproximativ 100 incidente de supraincalzire, toate produse in timpul incarcarii. Nu au fost raportate vatamari corporale sau pagube materiale grave.


Potrivit informatiilor detinute de compania Nokia, acest aspect nu afecteaza nicio alta utilizare a terminalului. Modelul BL-5C este unul dintre cele 14 modele de acumulator diferite, utilizate pentru produsele Nokia. Asa cum se intampla si in cazul componentelor sale, Nokia dispune de o strategie care se bazeaza pe mai multi furnizori producatori de acumulatori, inclusiv pentru modelul BL-5C. Matsushita este unul dintre furnizorii Nokia pentru acumulatorul BL-5C.
    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.