Politistii de frontiera l-au retinut, vineri dupa-amiaza, in hotelul Marriott din Bucuresti, pe unul dintre membrii gruparii traficantului de arme Shimon Naor.



Ion Busuioc Ion Busuioc, din Republica Moldova, a fost mon
Politistii de frontiera l-au retinut, vineri dupa-amiaza, in hotelul Marriott din Bucuresti, pe unul dintre membrii gruparii traficantului de arme Shimon Naor.



Ion Busuioc Ion Busuioc, din Republica Moldova, a fost monitorizat de politistii de frontiera, ofiterii SRI si de procurorii DIICOT timp de trei luni. Vineri, in jurul orei 13.00, acestia l-au retinut. Anchetatorii spun ca Busuioc a prezentat actele cu calm si nu a opus rezistenta. Era cautat din anul 2006, fiind condamnat la patru ani de inchisoare, pentru trafic international ilegal de armament. Busuioc, fost reprezentant al societatii Loratel Trading Ltd din Limasol, Cipru, este cercetat intr-un dosar alaturi de Shimon Naor si Jeni Mantescu, ambii reprezentanti in Romania ai societatii Orient Energy Agencies&Services Ltd din Israel, si de Ion Menciu, director general al companiei aeriene Acvila Air Romanian Carrier. Potrivit rechizitoriului, in perioada noiembrie 1998-august 1999, toti patru au derulat, prin intermediul societatilor comerciale, operatiuni de export de arme si munitii catre tari supuse embargoului international privind livrari de produse strategice. Shimon Naor a falsificat certificatele de destinatie pentru a obtine de la autoritatile romane licente pentru export de armament si munitie, produse care au ajuns in Nigeria si Eritreea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.