Ordonanta de rectificare a bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2007 a fost publicata, ieri, in Monitorul Oficial, cu articolul incriminat de PD si care arata ca acele "cheltuieli efectuate pentru informarea populatiei, respectiv tiparirea si tr
Ordonanta de rectificare a bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2007 a fost publicata, ieri, in Monitorul Oficial, cu articolul incriminat de PD si care arata ca acele "cheltuieli efectuate pentru informarea populatiei, respectiv tiparirea si transmiterea unor informatii legate de drepturile care se acorda in temeiul Legii 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat". Guvernul a anuntat in urma cu doua saptamani ca valoarea punctului de pensie, a fost majorata de la 396,2 lei la 416 lei, incepand cu 1 septembrie 2007, masura aprobata prin ordonanta. Fostul ministru al Muncii, Gheorghe Barbu (PD) a declarat atunci ca Executivul a creat baza legala pentru campanie electorala din bugetul de pensii, deoarece ordonanta permite autoritatilor sa transmita pensionarilor scrisori in care sa fie anuntati ca pensiile s-au majorat, costurile fiind suportate de la buget. El a sustinut ca PNL a preluat initiativa electorala de a transmite scrisori pensionarilor, inaugurata in anul 2004 de catre PSD. Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, tot atunci, pentru Mediafax, ca nu este nici o campanie electorala, dar Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale (CNPAS) este obligata, prin lege, sa informeze pensionarii despre modificarile aparute. El a adaugat ca scrisorile ii vor informa pe beneficiari despre majorarea pensiilor, precum si despre introducerea pilonului doi de pensii, iar costurile pentru expedierea lor vor fi suportate din bugetul CNPAS. Trebuie sa precizam ca pilonul doi de pensii nu se adreseaza pensionarilor ci angajatilor cu varsta de cel mult 45 de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.