Remes a adaugat ca in aceasta situatie Ministerul Agriculturii asteapta sentinte judecatoresti favorabile tuturor celor care au avut pierderi pentru ca nu poate da despagubiri fara a avea ca si document un buletin de analiza in acest sens. "In Minist
Remes a adaugat ca in aceasta situatie Ministerul Agriculturii asteapta sentinte judecatoresti favorabile tuturor celor care au avut pierderi pentru ca nu poate da despagubiri fara a avea ca si document un buletin de analiza in acest sens. "In Ministerul Agriculturii nu avem o dovada medicala, un buletin de analiza care sa certifice fara tagada existenta gripei aviare. Neavand acest document, nu pot sa trec si sa despagubesc pe cei care au suferit pagube, urmare a actiunilor unor autoritati lacome sa faca pe apa chioara bani frumosi", a spus Remes. Potrivit sursei citate, Ministerul Agriculturii nu se va adresa in instanta pentru a-i trage la raspundere pe cei vinovati de "isteria gripei aviare" din Romania deoarece nu a suferit o paguba, banii pentru masurile luate in acea perioada fiind de la bugetul de stat.
In replica, fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a prezentat public, ieri, doua buletine de analiza care atesta existenta virusului gripei aviare la probele prelevate de la pasari moarte din Romania. Acesta a catalogat drept o "nerusinare" ipotezele potrivit carora in Romania nu a existat virusul gripei aviare si a spus ca Remes "nu a cautat cat trebuie documentele". (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.