Aproximativ trei sute din cei opt sute de angajati ai REBU care lucrau la salubrizarea stradala in Sectorul 1 al Capitalei vor fi disponibilizati, dupa ce conducerea firmei a decis sa renunte la activitatea in zona, a declarat ieri, directorul genera
Aproximativ trei sute din cei opt sute de angajati ai REBU care lucrau la salubrizarea stradala in Sectorul 1 al Capitalei vor fi disponibilizati, dupa ce conducerea firmei a decis sa renunte la activitatea in zona, a declarat ieri, directorul general al societatii, Mircea Raicu, informeaza Mediafax.
Directorul general, care a facut aceasta declaratie in cadrul unei conferinte de presa, a adaugat ca firma incearca sa pastreze oamenii si ca disponibilizarile se vor face dupa o analiza foarte atenta, in principal in functie de situatia fiecarei familii, pentru a reduce la minim dramele provocate de pierderea locurilor de munca. "Vom incepe discutiile cu sindicatele pentru a vedea cine vor fi cei 300 de disponibilizati, in functie de cazul social al fiecaruia. Vom da toate drepturile prevazute de lege fiecarui salariat care va pleca", a precizat Raicu. In cadrul aceleiasi conferinte de presa, liderul sindical Adrian State a atras atentia asupra protestelor care ar putea fi organizate, incepand de luni, in fata Primariei Sectorului 1 al Capitalei. State a spus ca este exclus ca firmele care au preluat serviciul de salubrizare in Sectorul 1 sa preia angajatii REBU, "pentru ca aceastea sunt antisindicat". Presedintele organizatiei sindicale, Gheorghe Voicu a afirmat cu o zi inainte ca va solicita aprobarea Primariei Generale pentru a picheta, timp de 30 de zile, Primaria Sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman a afirmat ca problemele provocate de suspendarea contractului cu REBU vor fi rezolvate in justitie si ca angajatii ar trebui sa protesteze fata de felul in care a fost asigurat manageriatul firmei in care lucreaza. Contractul dintre Primaria sectorului 1 si firma REBU a expirat sambata trecuta, iar primarul Andrei Chiliman nu a mai prelungit intelegerea cu societatea de salubritate, curatenia acestei zone administrative urmand sa fie asigurata de o noua firma, desemnata in urma unei licitatii. Intre timp curatenia este asigurata de firma Romprest si de ADP Sector 1. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.