Noaptea lui 30 august 1997, ora 22:00. O sfioasa silueta de femeie se strecoara, sub bratul protector al unui barbat atragator, in hotelul Ritz din Place Vendome, Paris. Trecatorii tarzii sau impatimitii cazinourilor aveau o banuiala: "Seamana cu Lad
Noaptea lui 30 august 1997, ora 22:00. O sfioasa silueta de femeie se strecoara, sub bratul protector al unui barbat atragator, in hotelul Ritz din Place Vendome, Paris. Trecatorii tarzii sau impatimitii cazinourilor aveau o banuiala: "Seamana cu Lady Di. Ea e?". Da, era chiar ea, Printesa de Wales. Venise sa serveasca o cina tarzie impreuna cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul  lui Mohamed, patronul de origine egipteana al lantului de magazine Harrods. Putin dupa miezul noptii, la ora 00:07 (era deja 31 august), pleaca de la Ritz si se urca putin tematori in masina - parca ii urmarea cineva. Garda de corp a facut ultimele verificari, soferul a demarat usor. Masina intra intr-un tunel. Dupa un timp, soferul observa ca cineva ii urmareste insistent: par a fi o masina alba Fiat Uno si paparazzi pe motociclete. Accelereaza. Diana intra in panica, iar Dodi incearca sa o calmeze. Automobilul se loveste de cel de-al 13-lea (!) pilon al tunelului. A urmat intunericula€¦ Intr-o zi de 13 august a anului 1997, printesa il convinsese pe Dodi sa mearga impreuna la o faimoasa ghicitoare. Cineva avea sa declare ca cei doi au iesit palizi de la intrevederea cu clarvazatoarea.   Sa lasam la o parte ca el era un barbat cu aer misterios si gustul placerilor vietii. Sa lasam la o parte ca ea, dincolo de actiunile de caritate, sub  surasul dulce ascundea o femeie complexa, aruncata intr-o situatie complexa. Si sa retinem doar ca au murit intr-un moment in care isi gasisera fericirea.        Dincolo de ceea ce se afla cu adevarat in spatele povestii de dragoste si moarte, acum zece ani tragicul accident a oprit, pentru o clipa, respiratia lumii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.