Gruparea paramilitara „Garda Ungara“, infiintata de partidul de extrema dreapta Jobbik, va depune juramantul maine, potrivit agentiei MTI. Jobbik a anuntat ca 56 de membri fondatori, imbracati in uniforme, vor participa la o ceremonie or
Gruparea paramilitara „Garda Ungara“, infiintata de partidul de extrema dreapta Jobbik, va depune juramantul maine, potrivit agentiei MTI. Jobbik a anuntat ca 56 de membri fondatori, imbracati in uniforme, vor participa la o ceremonie organizata intr-un castel din Budapesta. Fondatorii cred ca alte sute de unguri se vor alatura acestei initiative. Gruparea a lansat saptamana trecuta acuzatii la adresa Romaniei. Gabor Vona, liderul Jobbik, a declarat ca „se teme de un posibil atac al Romaniei impotriva Ungariei“. Guvernul de coalitie ungar, format din socialisti si liber-democrati, a condamnat planurile de infiintare a Garzii, dar nu a interzis crearea acesteia, iar principalul partid de opozitie, Fidesz, nu a condamnat initiativa. In tonul actiunilor acestui partid, opozitia conservatoare a propus infiintarea unui corp civil de aparare numit „Garda Nationala“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.