“Castrarea chimica” propusa de presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru unii dintre delincventii sexuali a dat idei regiunii Catalunia, din Spania, unde guvernul regional a decis formarea unei comisii pentru analizarea eventualei sale
“Castrarea chimica” propusa de presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru unii dintre delincventii sexuali a dat idei regiunii Catalunia, din Spania, unde guvernul regional a decis formarea unei comisii pentru analizarea eventualei sale aplicari, relateaza AFP. Sarkozy a propus aceasta metoda zilele trecute, dupa ce un baietel de cinci ani a fost victima unui pedofil proaspat eliberat. Ancheta a dezvaluit ca recidivistul a cunoscut 40 de baieti.
Marina Geli, ministrul catalan al sanatatii, a declarat, ieri, ca aceasta metoda ar putea fi avuta in vedere in cazul delincventilor sexuali la finalul pedepsei, cand psihiatrii si psihologii considera necesara o monitorizare in vederea reinsertiei lor in societate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.