Degringolada la PNL in jurul alcatuirii listei de candidati pentru alegerile europarlamentare.

PNL nu are in acest moment cap de lista pentru euroalegeri. Mihai Razvan Ungureanu, care a fost anuntat de partid in fruntea candidatilor
Degringolada la PNL in jurul alcatuirii listei de candidati pentru alegerile europarlamentare.

PNL nu are in acest moment cap de lista pentru euroalegeri. Mihai Razvan Ungureanu, care a fost anuntat de partid in fruntea candidatilor liberali pentru Parlamentul European, a transmis liderilor PNL semnale clare ca refuza oferta. Surse din conducerea PNL sustin ca fostul ministru de Externe nu vrea sa candideze din motive personale si ca nu intentioneaza sa treaca la PLD, asa cum s-a scris in presa. Ungureanu intentioneaza, sustin sursele citate, sa acorde mai mult timp familiei.

De altfel, fostul sef al diplomatiei romane nu a dat vreodata vreun raspuns la oferta de a candida pentru europarlamentare.

Unii liberali l-ar vrea cap de lista pe actualul ministru al Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu. O solutie care prinde contur in perspectiva motiunii de cenzura anuntate de PSD. Astfel, pe lista PNL, potrivit NewsIn, ar putea fi introdusi mai multi ministri liberali, intre care Teodor Melescanu, Ludovic Orban, Cristian Adomnitei si Ovidiu Silaghi. Un alt nume luat in calcul pentru deschiderea listei liberale este poresedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Pirvulescu.

In plina confuzie, PNL alearga nu doar dupa un alt cap de lista, dar si dupa un comitet de sustinere pe care-l vrea alcatuit din personalitati marcante ale vietii publice romanesti. Seful campaniei PNL pentru euroalegeri, Dan Motreanu, a rostit ieri chiar numele Nadiei Comaneci pentru amintitul comitet. Dan Bittman este un alt nume vehiculat in acest context. Motreanu a explicat ca nu s-ar pune problema ca Mihai Razvan Ungureanu sa renunte la primul loc pentru europarlamentare, care se anunta pentru 25 noiembrie a.c., si a catalogat informatiile aparute in presa cu termenul "speculatii". Seful campaniei PNL a declarat ca a avut recent o discutie cu fostul ministru liberal de Externe, care l-a informat ca nu poate participa, din motive personale, saptamina viitoare, la Neptun, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL. In opinia sa, "acest lucru nu inseamna insa ca Razvan Ungureanu a renuntat la a mai candida de pe primul loc pe listele PNL la alegerile de pe 25 noiembrie".

In luna februarie, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut lui Mihai Razvan Ungureanu sa-si dea demisia din functia de ministru al Afacerilor Externe dupa ce l-a acuzat ca nu l-a informat si pe el, ci doar pe presedintele Traian Basescu, despre situatia celor doi muncitori romani retinuti in Irak de armata americana sub suspiciunea de spionaj.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.