Aminat din cauza temperaturilor ridicate, al doilea esalon incepe simbata, marile favorite la promovare in fiecare serie fiind FC Brasov, respectiv FC Arges.

Aminata initial cu doua saptamini din cauza caniculei, Liga a II-a debuteaza simbata, la distanta de o luna fata de programul initial, tot pe o caludura excesiva. Este si momentul in care fostul tehnician al Rapidului Razvan Lucescu (foto) redebuteaza la un alt nivel. Dupa o perioada satisfacatoare de pregatire, Lucescu jr. ia contact cu noul mediu chiar la Bucuresti, unde FC Brasov va disputa primul meci al sezonului in compania lui Inter Gaz. "Am venit aici ca sa promovam. Ne respectam adversarii, dar ne vom bate pe teren si la final sint sigur ca vom fi una din echipele care vor ajunge in Liga I. Am simtit o foame de performanta la baieti, o dorinta mare de a arata ca pot mai mult a celor care au ramas din sezonul trecut, dar si o ambitie importanta a celor care au venit acum, de a arata ca au valoare. Am adus jucatori cu experienta, care au jucat un sfert de finala de Cupa UEFA, am luat virfurile din Liga a II-a, iar impreuna cu cei care si-au aratat valoarea in sezonul trecut am reusit sa inchegam un grup puternic", este deviza cu care Razvan Lucescu pleaca la drum.

Fata de sezoanele anterioare, prima serie a Ligii I se dovedeste mai puternica, FC Brasov avind ca adversare multe echipe din Liga I. Pentru a incheia pe unul dintre primele doua locuri, FC Brasov si Razvan Lucescu se vor bate cu Progresul (n.r. - fostul FC National), Sportul Studentesc, Petrolul sau FCM Bacau. "Este un sezon de a fi sau a nu fi pentru noi. Vrem obligatoriu sa promovam. Incepe un nou sezon in care am incercat, si zic eu ca am reusit, sa facem o echipa, atit la nivel de conducere tehnica, cit si la nivel de jucatori, care sa nu aiba proleme in ceea ce priveste promovarea. De altfel, nici nu concepem sa nu promovam", crede insa presedintele Dinu Gheorghe. Acelasi optimism si in Seria a II-a, unde FC Arges isi doreste o trecere episodica prin liga secunda.

Programul etapei I

Seria I

Forex-FC Sacele Dunarea Giurgiu-Progresul Inter Gaz-FC Brasov (Sport.ro) 11.00 Dinamo II-Sportul (Sport.ro) 13.00 (Reluare) Dunarea Galati-FC Botosani CS Otopeni-Petrolul Chiajna-FCM Cimpina CSM Focsani-Prefab Delta-FCM Bacau Seria a II-a

Severnav-Gaz Metan FCM Resita-ISCT CSM Rimnicu Vilcea-Corvinul Ariesul-Alba Iulia FC Caracal-Poli II Timisoara FC Tirgoviste-Jiul CFR Timisoara-Minerul Lupeni Deva-FC Bihor Liberty-FC Arges