Partidul National Liberal se vede nevoit sa schimbe strategia electorala pentru alegerile europarlamentare, principalul motiv fiind refuzul lui Mihai-Razvan Ungureanu de a candida. De asemenea, strategia de tip „jolly-joker“ pare, de ase
Partidul National Liberal se vede nevoit sa schimbe strategia electorala pentru alegerile europarlamentare, principalul motiv fiind refuzul lui Mihai-Razvan Ungureanu de a candida. De asemenea, strategia de tip „jolly-joker“ pare, de asemenea, falimentara, pentru ca Nadia Comaneci, Dan Bittman sau Cristian Parvulescu nu dau semne ca s-ar inhama la munca de partid. O solutie ar putea fi inscrierea pe liste a unor ministri din Guvernul Tariceanu, mai ales in functie de semnalele privind sansele de reusita ale motiunii de cenzura anuntate de PSD.

Conducerea liberalilor ar putea renunta la includerea pe listele electorale a lui Mihai Razvan Ungureanu, fostul ministru de externe, potrivit unor surse citate de NewsIn. Motivele ar tine de „situatia sa familiala“, care ar fi „extrem de delicata“, iar un astfel de gest nu ar avea legatura cu migrarea lui Ungureanu la PLD sau la alta formatiune politica.

De altfel, Ungureanu nu a afirmat niciodata ca va candida pentru Parlamentul European, acest lucru fiind anuntat explicit doar de liderii PNL. Dupa ce a parasit functia de ministru in primavara, Ungureanu a afirmat doar ca intra intr-un lung concediu. PNL a lasat impresia ca il propune pe Ungureanu drept cap de lista doar pentru a evita critici din partea opiniei publice pentru izolarea unui personaj care a avut o disputa cu seful de partid - presedintele Calin Popescu-Tariceanu. Ungureanu nu a putut fi contactat pentru precizari suplimentare. Dan Motreanu, seful campaniei PNL, spune ca nu a aparut nici o schimbare si ca Ungureanu va fi in mod sigur cap de lista. „Pe listele PNL vor fi si anumite personalitati ale vietii publice“, a spus Motreanu pentru „Gardianul“. Numele acestora nu vor fi date publicitatii decat dupa ce acestia vor confirma, a mai spus oficialul liberal.

Careu de ministri
Sursele citate de NewsIn afirma ca Tariceanu, care tine legatura cu Ungureanu, a avut miercuri seara o intrevedere cu seful campaniei electorale, Dan Motreanu, pentru a discuta despre strategia partidului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.