Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anuntat vineri ca tara sa va primi, incepind de la 1 noiembrie, fara a impune conditii, ingineri din cele 12 tari est-europene care au aderat la Uniunea Europeana dupa 2004. Este vorba de specialisti in electrot
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anuntat vineri ca tara sa va primi, incepind de la 1 noiembrie, fara a impune conditii, ingineri din cele 12 tari est-europene care au aderat la Uniunea Europeana dupa 2004. Este vorba de specialisti in electrotehnica si utilaj tehnologic, conform AFP. Anuntul este surprinzator, deoarece Germania intentiona sa mentina inchisa piata muncii cel putin pina in 2009 pentru cetatenii tarilor ce au aderat de curind la UE. Masura urma sa asigure mentinerea nivelului salariilor cetatenilor germani. Totusi, Germania se confrunta cu o lipsa de mina de lucru calificata. Un studiu comandat de Ministerul Economiei indica faptul ca aceasta penurie aduce Germaniei pagube de 20 de miliarde de euro pe an, adica unu la suta din Produsul Intern Brut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.