VITEZA - Dinozaurul atlet Tyrannosaurus Rex a fost, pe langa un carnivor feroce, un bun alergator. Un studiu recent a calculat ca dinozaurul putea atinge o viteza de pana la 28,4 km/ora, adica ceva mai mult decat a unui fotbalist profesionist. Nu e
VITEZA - Dinozaurul atlet Tyrannosaurus Rex a fost, pe langa un carnivor feroce, un bun alergator. Un studiu recent a calculat ca dinozaurul putea atinge o viteza de pana la 28,4 km/ora, adica ceva mai mult decat a unui fotbalist profesionist. Nu e deloc putin daca va ganditi ca T-Rex cantarea cam 6 tone.   EXPERIMENT - Memorie de pisica Aproximativ 10 minute, cam atat pot tine minte pisicile anumite tipuri de informatii. Scopul studiului a fost sa compare memoria miscarilor recente cu cea vizuala si s-a ajuns la concluzia ca felinele au o memorie corporala mai buna decat cea vizuala. In fata unui obstacol, odata depasit de picioarele din fata ale pisicii, animalul va avea tendinta sa evite obstacolul si cu picioarele din spate chiar daca acesta a disparut intre timp.   DIFERENTE - Biologie si cromatica Faptul ca baietii prefera albastrul, iar fetele rozul este nu numai o conventie, ci concluzia unor studii stiintifice. Cercetatorii sunt de parere ca exista motive biologice pentru aceasta diferentiere a preferintelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.