Cristian Adomnitei a aplicat legea lustratiei cu ajutorul unei noi organigrame a Ministerului Educatiei.

Noua organigrama a Ministerului Educatiei desfiinteaza postul de director general pentru invatamintul superior. Astfel, Ani M
Cristian Adomnitei a aplicat legea lustratiei cu ajutorul unei noi organigrame a Ministerului Educatiei.

Noua organigrama a Ministerului Educatiei desfiinteaza postul de director general pentru invatamintul superior. Astfel, Ani Matei, fostul presedinte al Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania, isi pierde scaunul pe care il ocupa de doar citeva saptamini. Dupa ce a cistigat concursul pentru ocuparea functiei de director general, Ani Matei a ramas citeva zile pe tusa, pe motiv ca ministrul Adomnitei a ezitat sa-i semneze ordinul de numire. Insa, cum nu exista o lege a lustratiei, solutia pare sa fi aparut o data cu modificarea organigramei de functionare a MEdC. Astfel, posturile neocupate din cadrul directiei de invatamint superior au fost distribuite catre directia de buget-finante, catre organismul intermediar care se ocupa de fondurile structurale (POS DRU) si catre directia de audit. De asemenea, directia pe care o conduce Ani Matei a fost impartita in doua, si anume in Directia generala de strategii si politici pentru programele universitare si Directia generala de management financiar a invatamintului, in ordinea careia intra acum si POS DRU.

Ministrul Cristian Adomnitei nu a avut nimic de comentat in legatura cu strategia de organizare a ministerului, insa spune ca "menirea a fost de a stabiliza POS DRU". In schimb, Ani Matei este sigur ca ministrul a schimbat organigrama cu intentia de a-l "concedia". "Pe linga faptul ca a fost facuta intentionat pentru a ma da afara pe mine, ministrul greseste pentru ca infiinteaza directii deja existente. E o dublare de misiuni. Fac eu gestul de a-mi da demisia decit sa desfiinteze o directie de care este mare nevoie, mai ales in contextul noii legi a invatamintului", spune Ani Matei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.