Fiul unui miliardar rus aflat in conflict cu puterea a murit intr-un accident rutier la Moscova, a anuntat familia, dar cotidianul "Kommersant" subliniaza ca circumstantele decesului sint foarte misterioase, transmite Reuters, citata de NewIn.
<
Fiul unui miliardar rus aflat in conflict cu puterea a murit intr-un accident rutier la Moscova, a anuntat familia, dar cotidianul "Kommersant" subliniaza ca circumstantele decesului sint foarte misterioase, transmite Reuters, citata de NewIn.

Cingishan Guteriev, in virsta de 22 de ani, era fiul lui Mihail Guteriev, fostul presedinte al companiei petroliere Russneft.

El a murit miercuri in urma unei hemoragii cerebrale cauzate de un accident rutier, a anuntat familia, si a fost inhumat joi in Osetia de Nord, de unde provine familia, in cadrul unei ceremonii musulmane.

Cotidianul economic "Kommersant" scrie insa ca circumstantele decesului tinarului sint misterioase. Potrivit "Kommersant", politia din Moscova nu are informatii despre un accident rutier in care ar fi fost implicat Guteriev, serviciile de ambulanta nu au primit nici un apel pentru a-l transporta la spital si nici un spital nu il are inregistrat ca pacient.

Politia a refuzat sa comenteze informatiile din "Kommersant", asa cum a facut si un purtator de cuvint al Russneft. Politia rutiera a Moscovei a confirmat insa pentru Reuters ca nu are inregistrat nici un accident in care sa fi fost implicat Guteriev.

Tinarul fusese educat la Harrow School din Marea Britanie, institutie elitista la care a studiat Winston Churchill, si a urmat Universitatea Warwick, apoi a intrat in consiliile directoare ale unora dintre companiile tatalui lui. Nu a fost director la Russneft, dar a lucrat la Binbank, proprietate a tatalui lui.

Mihail Guteriev a acuzat in iulie guvernul rus de "intimidari fara precedent", dupa ce Russneft a primit cereri de impozite in valoare totala de 800 de milioane de dolari. Guteriev, proprietarul unei averi de trei miliarde de dolari, a fost acuzat de evaziune fiscala si activitati ilegale, iar tribunalele i-au confiscat unele proprietati.

El a demisionat de la conducerea Russneft la 30 iulie, acuzind presiunile statului, dupa ce un oligarh apropiat Kremlinului a facut o oferta pentru cumpararea companiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.