Romanii care vor sa se lase de fumat pot beneficia de consultatie medicala si tratament gratuit, prin programul national de preventie lansat, ieri, de Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Orice fumator care vrea sa renunte la tigari va telefona la o
Romanii care vor sa se lase de fumat pot beneficia de consultatie medicala si tratament gratuit, prin programul national de preventie lansat, ieri, de Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Orice fumator care vrea sa renunte la tigari va telefona la o linie verde - 08008 STOPFUMAT sau 0800 8786738628 - unde va fi programat pentru o consultatie medicala. Fumatorii nu au nevoie de trimitere de la medicul de familie si nici nu conteaza daca este asigurat sau nu, intrucat banii nu vin de la bugetul de stat si nici de la cel al asigurarilor, ci din taxa pe viciu, a explicat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Medicamentele vor fi oferite astfel incat sa asigure necesarul pentru doua saptamani. Dupa acest interval medicii vor verifica daca respectivul a renuntat la fumat, masurand concentratia de cotinina (metabolit al nicotinei - n.r.) din urina. In plus, va fi asigurata monitorizarea simptomelor de sevraj ale pacientilor, durata tratamentului fiind de maximum trei luni, interval in care trebuie sa se vindece dependenta de nicotina. La acest program au acces toate persoanele care fumeaza, bugetul alocat fiind de 400.00 0 de lei, a mai spus Nicolaescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.