Directorul comercial al Companiei Nationale a Metalelor Pretioase si Neferoase REMIN SA Baia Mare este acuzat de procurorii clujeni ai Departamentului National Anticoruptie de luare de mita.

Razvan Cosmin Roman a fost prins in flagrant joi seara in timp ce primea suma de 2.000 de euro de la un om de afaceri din Targu Lapus pentru a-i facilita acestuia obtinerea unui contract de decopertare si valorificare, conductelor de fier detinute de REMIN.

Potrivit procurorilor anticoruptie, directorul comercial al REMIN Baia Mare, Razvan Cosmin Roman, a pretins in perioada noiembrie 2006 - august 2007, de la Sabin Tanta, administrator al unei firme din Targu Lapus, suma totala de 27.000 de euro pentru a-i inlesni acestuia castigarea a doua licitatii care vizau decopertarea si valorificarea conductelor aflate in patrimoniul REMIN. Potrivit anchetatorilor, era vorba de 8.800 de tone de fier pe care Tanta urma sa-l vanda la fier vechi. Procurorii au aratat ca din suma ceruta, Roman a primit, efectiv, in patru transe, 12.500 de euro.

Pentru cea de-a doua licitatie, programata in ziua de 23 augus t 2007, Roman a pretins, de la Tanta, suma de 7.000 de euro (din valoarea totala pretinsa de 27.000 de euro).
Roman a fost prins joi in flagrant de procurorii DNA intr-un restaurant din Baia Mare in timp ce primea 2.000 de euro (dupa ce, anterior, mai primise 10.500 euro).