Alegerile europarlamentare vor declansa o criza de personal activ in Parlamentul Romaniei. Se presupune ca exportam crema, cei mai luminati din parintii Patriei. Ramanem pe intuneric, va spun eu. Si pentru ce? Aceste teste de exceptie nici macar nu v
Alegerile europarlamentare vor declansa o criza de personal activ in Parlamentul Romaniei. Se presupune ca exportam crema, cei mai luminati din parintii Patriei. Ramanem pe intuneric, va spun eu. Si pentru ce? Aceste teste de exceptie nici macar nu vor juca pentru noi, vor da cu capul impotriva convingerilor lor pentru echipa Europei. Vad de acum intreaga suflare mioritica smiorcaindu-se in batistute pe peronul Garii de Nord, pe 25 noiembrie. Si pe ce prime de joc mizere vor taia frunza verde de Bruxelles la maidanezii comunitari! Acesta, cred eu, reprezinta sacrificiul suprem. Vor castiga intr-o luna la Strasbourg cat in parcarea Casei Poporului intr-o ora. Asta este, ii cere Uniunea. Bietul europarlamentar, cum va privi cu ochii stinsi prin gurile de metrou la magrebianul sau chinezul nepasator si ghiftuit care trece prin fata lui fara sa lase o dara de spaga! Nici nu se opreste sa-i faci lobby. Si nici de initiativa legislativa nu vor avea parte, sa-si voteze si ei, ca omul, pensie in euro pe viata. Nici parcul auto nu-l pot schimba, in bine, nici la licitatia pentru leptopuri nu-si pot baga vreun nepot, nici nu pot obliga bucataresele de la cantina sa le frece icrele negre cu ceapa la cinci euro kilul. Unde va duceti voi, baieti? Pai, in Europa de peste Tisa nici nu poti sa calci un pieton pe trecere, da'pai sa-ti faci vila pe pista aeroportului. Astia te amendeaza daca te prind cu ciorapii sub perna si borcanul de branza pe pervazul ferestrei hotelului. Dar mai rau si mai rau, in Uniune nu mai este nimic de furat, daca va vine sa credeti! In doi ani, o sa va calcati pe picioare cu capsunarii pe treptele Oficiului de Ocupare a Fortei de Munca.
Tineti cu totii minte scrisorile pline de subtilitati din armata. "Draga mama si tata, aflati despre mine ca sunt bine sanatos, ceea ce nu va doresc nici voua", semnat: Daciana.
Eu zic sa mai faceti un referendum, da' cu mici, bere si loterie, cum ne faceau Hrebenciuc si Cozmanca odata!, sa fortati niste anticipate bine temperate, sa mai amanati inevitabilul. Este pacat sa lasati jeepurile cu girofar, pline de porci, abandonate in fata Casei Poporului inainte de Craciun. Europa nu pleaca niciunde.
Sa nu aveti incredere in capcana lui Tariceanu. Diabolic cum il stim, premierul va trimite la mama dracului, numai ca sa scape de opozitie. PD este naiv, crede ca va castiga doi ani de vacanta bine remunerati. Dar in tara cine ramane? Voiculestii singuri acasa cu ungurii, Geoana si Titel nesupravegheati, Basescu o sa fie nevoit sa bea de urat cu Vacaroiu prin palatul pustiit.
Singurul care va castiga sunt eu. Cand imi va mai cersi vreun britanic de culoare alba o bere la Amsterdam, chiar s-a intamplat si chiar l-am omenit pe supusul Majestatii Sale, si cand o sa ma intrebe din politete de unde sunt de pamant, n-o sa-l mai mint cu mandrie ca sunt sloven sau danez, o sa-i zic de la obraz ca sunt conservator.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.