Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis, sambata, avertizare cod portocaliu pentru 11 judete, in care, incepand din noaptea de duminica spre luni, se asteapta ploi torentiale, intensificari ale vantului si vijelii.
"In intervalul 26
Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis, sambata, avertizare cod portocaliu pentru 11 judete, in care, incepand din noaptea de duminica spre luni, se asteapta ploi torentiale, intensificari ale vantului si vijelii.
"In intervalul 26 august, ora 00.00, - 27 august, ora 00.00, in judetele Vrancea, Bacau, Buzau si Prahova si in zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Dambovita, Arges, Harghita, Covasna si Brasov vor fi ploi torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 50 de litri pe metru patrat si izolat 70, 80 de litri pe metru patrat", se arata in avertizarea emisa de ANM.

Incepand din noaptea de sambata spre duminica si in cursul zilei de duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si averse care pot fi si torentiale. Cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat, iar izolat 40-50 de litri pe metru patrat, la inceput in zona Carpatilor Orientali si in Moldova, apoi indeosebi in Dobrogea si Muntenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali.


A murit strivita de un zid pentru 30 de lei


O femeie si-a pierdut viata, iar un barbat ranit, sambata dimineata, dupa ce zidul unei case pe care incercau sa o demoleze s-a prabusit peste ei, transmite corespondentul NewsIn. Angela Simulescu, de 55 de ani, si Rinel Vaduva, tot de 55 de ani, ambii din satul Magurelu, comuna Punghina - Mehedinti, au fost tocmiti de un localnic, Petre Rosoga, socrul preotului din comuna, sa darame o casa veche aflata in centrul localitatii Punghina. Pentru o zi de munca, cei doi oameni urmau sa primeasca de la proprietarul imobilului cate 30 de lei de fiecare. De altfel, atat pentru Angela Simulescu, cat si pentru Rinel Vaduva, munca prin gospodariile localnicilor era singura lor sursa de existenta. Numai ca la ora 8.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.