Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri o atentionare meteo cod galben in 32 de judete si in Capitala, pentru intervalul cuprins intre 25 august, ora 13.00, si 26 august, ora 21.00. Fenomenele vizate sint canicula si instabilitate atmosferica accentuata in zonele atentionate.

Potrivit ANM, simbata, 25 august, vremea va fi caniculara in orele dupa-amiezei, cind temperaturile se vor situa intre 35 si 38 de grade Celsius in jumatatea sudica a Olteniei si Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei si in vestul Dobrogei.

Incepind din noaptea de simbata spre duminica si in cursul zilei de duminica, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii si se va manifesta prin intensificari de vint ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si averse care pot fi si torentiale. Cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat, iar izolat 40-50 de litri pe metru patrat, la inceput in zona Carpatilor Orientali si in Moldova, apoi indeosebi in Dobrogea si Muntenia, precum si in zona Carpatilor Meridionali.

Cele 32 de judete pentru care a fost emisa atentionarea sint Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Botosani, Mures, Neamt, Iasi, Harghita, Bacau, Vaslui, Covasna, Brasov, Vrancea, Galati, Sibiu, Vilcea, Arges, Dimbovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Ilfov, Ialomita, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti, carora li se adauga municipiul Bucuresti.

De asemenea, pentru ziua de vineri se mentine atentionarea meteo cod galben emisa luni. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru luni o atentionare meteo cod galben in 25 de judete si in Capitala, potrivit careia in intervalul cuprins intre 22 si 24 august vremea va fi caniculara, cu maxime ce pot ajunge la 38 de grade Celsius. Astfel, in Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei si a Moldovei si in jumatatea de vest a Dobrogei, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, iar pe arii extinse se vor inregistra 35-36 de grade Celsius. De asemenea, local, in Cimpia Romana, sint prognozate valori termice de 37-38 de grade.

Totodata, ANM noteaza ca indicele temperatura-umezeala va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Judetele avertizate asupra caniculei si disconfortului termic sint Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad si municipiul Bucuresti, precum si, partial, judetele Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dimbovita, Arges, Vilcea si Gorj.