Avertismentul expertilor japonezi vine dupa o serie de incidente in care au fost implicate trei dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion din lume, Sony, Sanyo si Matsushita (Panasonic). In cel mai recent din aceste cazuri, compania Nokia
Avertismentul expertilor japonezi vine dupa o serie de incidente in care au fost implicate trei dintre cei mai mari producatori de baterii litiu-ion din lume, Sony, Sanyo si Matsushita (Panasonic). In cel mai recent din aceste cazuri, compania Nokia a anuntat retragerea de pe piata a 46 de milioane de baterii produse de Matsushita, din cauza ca unele baterii puteau lua foc.
"Exista mari neajunsuri in felul in care au fost proiectate bateriile cu litiu-ion folosite astazi, iar companiile ar trebuie sa isi schimbe complet metodele de productie", a afirmat Masataka Wakihara din cadrul Institutului de Tehnologie din Tokyo. Profesorul Wakihara este un consultant al guvernului japonez pe probleme de securitate a bateriilor. Ca urmare a recomandarilor sale, guvernul japonez a introdus recent noi standarde cu privire la siguranta bateriilor.
Bateriile retrase de pe piata aveau defectiuni care puteau duce la scurt-circuite si probleme de supraincalzire. Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo afirma ca tehnologia bateriilor litiu-ion trebuie imbunatatita, pentru a evita posibilitatea aparitiei riscurilor.
Circa 60% din cele doua milioane de baterii litiu-ion vandute anul trecut in lume sunt de provenienta japoneza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.